Tūkstantinę sumą baldų salonui sumokėjusi kaunietė įspėja: galite būti apgauti (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Tūkstantinę sumą baldų salonui sumokėjusi kaunietė įspėja: galite būti apgauti (papildyta)

R. Tenio nuotr.

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi kaunietė Laura (aut. past. tapatybė portalui žinoma) norėdama pranešti apie apgaulę, kad, kaip sako ji pati, į panašaus pobūdžio pinkles nepakliūtų kiti asmenys. Moteris teigia itališkų baldų salone „Fratelli Casa“ užsisakiusi norimus baldus, už kuriuos pervedusi į sąskaitą tūkstantinę sumą eurų liko it musę kandusi, – nuvylė ne tik gaminių kokybė, o ir sumokėtų pinigų grąžinti niekas neskuba. Teisybės kaunietė ėmėsi ieškoti į pagalbą pasitelkdama policiją ir kitas institucijas.

„Beveik prieš metus Vilniuje, prekybos centre Ozas įsikūrusiame itališkų baldų salone „Fratelli Casa“, užsisakėme baldus. Prašėme, kad būtų surašyta pirkimo sutartis, tačiau salono direktorė-pardavėja Lina Malakauskienė vis išsisukinėjo atidėdama pastarojo klausimo įgyvendinimą. Iš jos lūpų ne kartą nuskambėjo: „Palaukite su sutartimi“, o laikas vis tiksėjo, kol buvo paprašyta, jog į bendrovės „Beninas“ sąskaitą pervestumėme visą už norimus baldus turimą sumokėti pinigų sumą, o baldus mums pažadėjo atvežti praėjusių metų rugpjūtį“, – pasakoja kaunietė.

Nors pinigai buvo pervesti, baldų pardavimo sutarties taip ir nesulaukta kaip ir pačių baldų. „Iš viso į minėtos įmonės sąskaitą pervedėme 13 tūkst. 107 eurus už įvairius baldus – komodas, indaują, du stalus, konsolę – didelį komplektą. Tuomet pasakėme, jog pas mus atvažiuoja svečiai, o mes vis dar neturime baldų, nors žadėtas terminas, kai turėjome juos gauti, nenumaldomai artėjo. Atsižvelgdami į tai, „Fratelli Casa“ atstovai atvežė dalį mūsų užsakytų baldų ir dalį kitų, kad galėtumėme jais savaitę pasinaudoti. Tačiau po pastarojo įvykio įsitikinome, jog mūsų lūkesčių neatitinka nei baldai, nei juolab jų kokybė, – nusprendėme jų atsisakyti. Bet pinigai nėra grąžinti iki pat šios dienos, įmonės atstovai mūsų vengia“, – tikina Laura.

Situacijai rutuliojantis nepalankia linkme, moteris teigia pradėjusi domėtis apie šį itališkų baldų saloną išsamiau. Pasirodo, sako ji, sostinėje „Fratelli Casa“ jau neveikia, nes jų pečius slegia 30 tūkst. nuomos skola prekybos centrui „Ozas“. Tačiau verslui Vilniuje nepavykus, prekinis ženklas įsikūrė Kaune, Savanorių prospekte esančiame verslo centre „Mona“.

Itališkų baldų salonas „Fratelli Casa“ įsikūręs verslo centre „Mona“ / R. Tenio nuotr.

„Pasirodo, šio itališkų baldų salono atstovai ir pastarojoje vietoje jau skolingi 4 tūkst. už nuomą. Jų skola „Sodrai“ taip pat siekia apie 6 tūkst. (aut. past. remiantis svetainės rekvizitai.lt duomenimis, bendrovės „Beninas“ skola „Sodrai“ – 6143,96 eurų) „Fratelli Casa“, mano turimomis žiniomis, yra apgavę ne vieną žmogų – neduoda sutarčių, tačiau prašo pervesti pinigus, kurių negrąžina. Pradėjome minti teismų, policijos ir vartotojų teisių slenksčius, bet kol kas tai neduoda vaisių, nes minėto baldų salono savininkai yra įkūrę keletą skirtingų bendrovių ir tokiu būdu, tikėtina, „plauna“ patiklių pirkėjų pinigus. Mūsų atveju, jie teigia, jog nepervedėme sumos į jų įmonės „Beninas“ sąskaitą. Negana to, šiuo metu pastarajai bendrovei yra paskelbtas bankrotas“, – atvirauja Laura.

Kaunietė sako pavargusi maitintis neištęsimais „Fratelli Casa“ pažadais, nes nuo praėjusių metų spalio iki šiol negražinama sumokėta tūkstantinė pinigų suma.  „Kodėl niekas nesustabdo šių žmonių? Kalbėjau su jais antradienį, o šie pasakė, kad nėra mums nieko skolingi, ir pasiteiravo, kodėl kreipėmės į policiją, nes taip esą tik kliudome pinigų atidavimo procesui“, – pasakoja ji.

Kaip jau minėta, pasak moters, sutarties, nors pinigai už pirkinius ir buvo pervesti, esą negauna ne tik ji, bet ir kiti į panašią situaciją patekę žmonės. Daugelis skundžiasi, tačiau kodėl žmonės tyli?, – apmaudo neslepia Laura.

Paklausta apie tai, ar neatrodė keistai faktas, jog užsisakant baldus, o vėliau ir pervedus pinigus už išsirinktus pirkinius, jokia sutartis nebuvo išduota kaip garantas, Laura prisipažįsta patikėjusi įtikinamai kalbėjusios pardavėjos žodžiais, kuri žadėjo, jog minėtas dokumentas bus paruoštas.

„Turime visus pavedimo išrašus ir čekius. Policija jau mėnesį vykdo tyrimą. Nesitikiu, jog pinigai bus grąžinti, bet man svarbu teisybė, kad „Fratelli Casa“ atstovai būtų nubausti ir sukčiavimas sustabdytas. Lina Malakauskienė užsiminė, jog mes esą turime būti suinteresuoti, kad baldų salonas parduotų baldus kitiems ir tokiu būdu į mūsų sąskaitą būtų grąžinti pinigai“, – „Kas vyksta Kaune“ pasakojo Laura.

Portalui susisiekus su „Fratelli Casa“ direktore L. Malakauskiene, ši sakė, jog su kliente kalbėjosi antradienį, ir pažadėjo išspręsti susiklosčiusią situaciją. „Esame geranoriški. Buvo perkami baldai, tačiau klientei jie nepatiko, todėl ši nusprendė pirkinius grąžinti. Sutikome baldus priimti atgal ir grąžinsime pinigus, nors baldai, vadovaujantis taisyklėmis, yra negrąžinama prekė. Tačiau sprendžiame viską taip, kad būtų palanku klientei“, – kalbėjo pašnekovė.

Pastaruosius L. Malakauskienės žodžius patvirtino ir kaunietė Laura. Pasak jos, „Fratelli Casa“ atstovai pažadėjo pervesti už baldus sumokėtą sumą – 13 tūkst. 107 eurus į sąskaitą iki kovo 14 dienos popietės. Tačiau pažado neištesėjo nutęsdami pinigų grąžinimo terminą iki kovo 31 dienos.

Papildyta kovo 15 d., 13:32 val: Su „Kas vyksta Kaune“ penktadienį susisiekusi Laura informavo, jog „Fratelli Casa“ į sąskaitą pervedė 1904 eurus. Kitą savaitę, sako kaunietė, minėto baldų salono atstovai pažadėjo grąžinti dar 6 tūkst. O iki kovo 31 dienos grąžinti ir likusią skolos dalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA