„Intermedix“ keičia ne tik pavadinimą, bet ir planus: atsisako plėtros Kaune | Kas vyksta Kaune

„Intermedix“ keičia ne tik pavadinimą, bet ir planus: atsisako plėtros Kaune

R. Tenio nuotr.

Kovo pradžioje pasirodė informacija apie tai, kad „Intermedix“ keičia savo vardą ir vadinsis R1 RCM. Tačiau tai ne visos naujienos: pakeitus pavadinimą, pasikeitė ir ateities planai – stabdoma planuota plėtra Kaune.

Ketvirtadienio popietę išplatintame pranešime paaiškėjo, kad bendrovė R1 RCM atsisako planų keltis į naujai statomą vieną didžiausių Kauno verslo centrų „Business Leaders Center“ (BLC), o priežastis ta, kad planuota darbuotojų plėtra neįvyks.

„Pradėjusi Kaune veikti 2013 metais su keliomis dešimtimis darbuotojų, mūsų komanda išsiplėtė dešimteriopai. Jos dydžiui sparčiai augant buvo iškilęs poreikis ieškoti didesnės erdvės įmonės veiklai. Vis dėlto, tapę tarptautinės kompanijos R1 RCM dalimi, atnaujiname ir plėtros planus. Tokio intensyvaus kiekybinio komandos augimo neplanuojame, didžiausią dėmesį ir energiją skirsime integracijai į R1 RCM sistemas, kokybiniam augimui bei komandos kompetencijos ugdymui, todėl ir toliau liekame veikti dabartiniame biure”, – sako paslaugų centro direktorius Lukas Jankauskas.

Bendrovė ketino įsikurti naujai statomame BLC centre.  „Pakeitus planus su pastato verslo centro vystytoja „Urban Inventors“ išsiskirta taikiu šalių sutarimu. Esame dėkingi buvusiam partneriui už dėmesingą ir glaudų bendradarbiavimą“, – sako L. Jankauskas.

Keblumų bendradarbiavimo nutraukime nemato ir verslo centras. „Augančiai Kauno verslo centrų rinkai šis užsienio kompanijos žingsnis neturės esminės įtakos. Laikinoji sostinė turi milžinišką potencialą – vertinant miesto infrastruktūrą, susisiekimo patogumą ir išnaudojant visus didmiesčio privalumus“, – teigia „Urban Inventors“ vadovas Lionginas Šepetys.

Pasak jo, susidomėjimą įsikurti naujame BLC šiuo metu yra pareiškę daugiau nei 50 įmonių ir organizacijų. Bendrovių, su kuriomis toliau deramasi, darbuotojų skaičius svyruoja nuo kelių iki kelių šimtų, o jų biurų ploto poreikiai – nuo 50 iki 3 000 kv. metrų ir daugiau. Buvusiam pagrindiniam nuomininkui pakeitus planus, BLC yra likę kiek mažiau nei 8 tūkst. kv. m ploto nuomai. Anot L. Šepečio, planuojama, kad dalis klientų BLC  pradės kurtis jau antroje vasaros pusėje, o pats centras bus atidarytas rudenį.

RCM paslaugas sveikatos priežiūros sektoriui teikianti technologijų kompanija R1 RCM tarptautinę korporaciją „Intermedix“ įsigijo praėjusiais metais, sandoris buvo užbaigtas gegužės mėnesį. Kaune įsikūręs „Intermedix“ padalinys perėmė naujosios savininkės pavadinimą R1 RCM.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA