Baudos vėl sulaukę „Ryto“ fanai rėžė atvirai: LKL išlaiko neapykanta | Kas vyksta Kaune

Baudos vėl sulaukę „Ryto“ fanai rėžė atvirai: LKL išlaiko neapykanta

delfi.lt 2019/03/13 17:53
Delfi nuotr.

Už necenzūrines skanduotes dar vieną baudą Vilniaus „Ryto“ klubui užtraukę sostinės komandos sirgaliai pateikė viešą savo atsakymą sprendimą priėmusiai Lietuvos krepšinio lygai (LKL).

Dėl necenzūrinių skanduočių vartojimo „B tribūna“ besivadinantys „Ryto“ gerbėjai baudžiami jau antrą kartą šį sezoną.

Nepatenkinti susidariusia situacija, „Ryto“ gerbėjai „B tribūnos“ feisbuko puslapyje išplatino ilgą lygai skirtą atsakymą, kuriame aiškina, kodėl vartoja necenzūrines skanduotes ir išreiškia įsitikinimą, kad LKL bando kariauti su „Ryto“ sirgalių bendruomene. Anot sirgalių, pačios lygos paskelbtas karas jai nebus lengvas.

Pateikiame sutrumpintą „Ryto“ atsakymą, skirtą LKL lygai:

„Pradėsime nuo istorijos. Ji yra tokia, kad „Rytas“ ir „Žalgiris“ vieni kitų nekenčia nuo 2000-ųjų. Dar šio amžiaus pradžioje Vilniaus arenoje skambėjo „žalia kur***a”, vyko mažesni ar didesni konfliktai. Mūsų nuomone, šiuo metu neapykanta tarp šių dviejų klubų yra pasiekusi aukščiausią tašką. Pavyzdžiui, yra buvęs atvejis, kai B Tribūna ir Green White Boys kartu palaikė Lietuvos krepšinio rinktinę.

Dabar mes to neįsivaizduojame – niekas iš B Tribūnos nenorėtų stovėti vienoje tribūnoje ir kartu dainuoti dainas. Abi pusės turi vieni kitų nekenčiančias nemažas grupuotes, ką ir parodė pastarieji susitikimai.

Pyktis jaučiamas ir tarp žaidėjų bei klubo vidaus. Gal ne visada tai yra išreiškiama, nes „Žalgiris“, kaip įprasta, vaidina šventą karvę, o „Rytas“ kartais prisibijo milžiniškos žalių įtakos Lietuvos krepšinyje. Tiesa tokia, kad šita neapykanta išlaiko LKL‘ą. „Rytas“ yra vienintelis klubas, kuris įdomus Kaunui. Kodėl 400 gerbėjų iš Kauno atvyko į „Siemensą“, o ne „Švyturio“ ar „Cido“ arenas? Kodėl „Žalgirio“ arenoje su „Neptūnu“ susirenka keli tūkstančiai, o su „Rytu“ – virš 10 tūkstančių žiūrovų?

Ar LKL‘o idealus mačas ir atmosfera yra „Cido“ arena rungtynėse „Lietkabelis“ – „Neptūnas“? Tiek klubai, tiek lyga visada giriasi mačų lankomumu ir populiarumu kai būna derbis, o to neatsiejama dalis yra tai, kad mes nekenčiam „Žalgirio“, o jie nekenčia mūsų. Atimkite tai ir liksime su eilinėmis lygos rungtynėmis.

O dabar ženkime prie įžeidinėjimų. Būtent įžeidinėjimų, o ne keiksmažodžių, nes LKL nusprendė bausti už tai. Truputį prieš tai norime pastebėti, jog LKL‘ui metai iš metų tai nerūpėjo ir aktyvios represijos bei baudos prasidėjo tada, kai B Tribūna pradėjo rinkti didelius skaičius. Tapome tiesiog per gerai girdimi. Problema? Okay, kalbėkime apie įžeidinėjimus.

<...>

Iš esmės, yra baudžiama tik už vieną skanduotę. Kalbam apie įžeidinėjimus? Dar visai nesenai visa „Ryto“ arena skandavo keletą žodžių Skučui ir tą darė ne vieną kartą. Kodėl negavome baudos? Nes ne „Žalgiryje“ žaidžia?

<...>

Šiek tiek netikėta, bet savo pradiniuose planuose sekmadienį mes nenorėjome skanduoti „žalia kur***a“. Mes norėjome, jog aktyvūs „Ryto“ ir „Žalgirio“ fanai kartu pasisakytų prieš LKL nesąmones, susijusias su pirotechnika ir keiksmais. Vietoje keikimosi vieni ant kitų, būtume pakeikę lygos požiūrį.

Būtų buvę visai stipri Ultrų akcija. Bet „Žalgirio“ pusė to nenorėjo – pirmą kartą Siemense jie neskandavo nieko nukreipto prieš mus. Nežinome, gal jiems prigrasino klubas, gal jie galvojo, kad taip atrodys gražiau prieš visuomenę. Bet žinome vieną – prieš mėnesį per KMT į Vilnių jie atvažiavo su dantų kapom ir apibintuotom rankom, skandavo viską kaip įprasta. Po to jie važiavo į Klaipėdą, kur kilo konfliktas – ir štai, kovo 10, jie staiga pasikeitė. Vis tik, manom, kad ateityje GWB elgsis kitaip – nes solidarizacija tarp aktyvių fanų visada yra stiprus ginklas.

Mes savo įsitikinimų neatsisakysime – dabar tai yra principo reikalas. LKL užsimanė pakariauti su „B Tribūna“. Šnekant super atvirai, mes galime suprasti, kodėl taip kovojama su pirotechnika (nors čia irgi turėtų būti taikoma daugiau racionalumo) – ji yra nelegali ne vienoje šalyje ir nors prieš tai kovojama, bet yra kaip yra.

Keiksmažodžiai yra kitas absurdo lygis. Norima pavaidinti kažkokius angeliukus, sukurti NBA stiliaus renginį. „B Tribūna“ arenose komandą palaiko jau virš 20 metų, esame matę daug skirtingo palaikymo, turime savo argumentų ir pasiduoti neketiname. Gal kada nors sugebėsite mus išstumti į žemesnes lygas, bet karas lengvas jums nebus.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA