Pagalba Kauno darbdaviams: nemokami užsiėmimai darbuotojų sveikatai stiprinti | Kas vyksta Kaune

Pagalba Kauno darbdaviams: nemokami užsiėmimai darbuotojų sveikatai stiprinti

R. Tenio nuotr.

Sveikatai palanki darbo aplinka ir geras mikroklimatas kolektyve – tiesiausias kelias į produktyvumą bei aukštus rezultatus. Visuomenės sveikatos specialistai siūlo efektyvų sprendimą, kuris nereikalauja papildomų investicijų. Kauno mieste startuoja projektas „Sveikatink ir valdyk“. Savo darbuotojų sveikata besirūpinantys įmonių, įstaigų bei kitų organizacijų vadovai kovo 26 d. kviečiami į pristatymą iš arčiau susipažinti, kaip puoselėti darbuotojų psichinę sveikatą.

Jau antrus metus iš eilės Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras pristato unikalią galimybę įmonėms bei organizacijoms prisidėti prie jų darbuotojų sveikatinimo. Pernai vykęs projektas „Sveikas darbo kolektyvas“ buvo orientuotas į fizinės sveikatos gerinimą ir sveiką mitybą, o šiųmetis „Sveikatink ir valdyk“ didžiausią dėmesį skirs psichinei žmonių savijautai.

„Vis daugiau vadovų savo organizacijose skiria didesnį dėmesį būtent sveikesnei darbo aplinkai. Esama atvejų, kai stambios įmonės specialiai samdo personalo psichologus. Siekiame, kad tokia pagalba būtų prieinama visiems. Vadovams tereikia atvykti į pristatymo renginį, užsiregistruoti ir nusiteikti visus šiuos metus naudotis nemokama, išties naudinga profesionalų pagalba“, – sako Visuomenės sveikatos biuro specialistė Ignė Visockytė.

Projekto pristatymas vyks kovo 26 d. 14 val., viešbučio „Park Inn by Radisson“ konferencijų salėje (K. Donelaičio g. 27, Kaunas). Čia laukiami visų Kaune veikiančių įmonių, įstaigų bei organizacijų vadovai. Renginio dalyvių registracija jau vyksta internete.

Organizatoriai numatę per šiuos metus įgyvendinti turiningą programą – nuo praktinių užsiėmimų, mokymų apie konfliktų valdymą darbe iki protų mūšių. Metų pabaigoje projektą vainikuos psichinės sveikatos konferencija.

Kodėl svarbu užtikrinti gerą darbo kolektyvo psichinę sveikatą? I. Visockytė išskiria kelias pagrindines priežastis: mažesnė konfliktų darbe tikimybė, palankesnis kolegų tarpusavio ryšys ir sėkminga vidinė komunikacija, atitinkamai didesnis atsidavimas darbui ir mažiau praleistų darbo dienų, o taip pat menkesnė darbuotojų kaita. Tuo pačiu tai daro įtaką siekiant aukštesnių tikslų ir sėkmingų rezultatų.

„Tai tiesiogiai atsiliepia įmonės vidaus mikroklimatui, bendrai atmosferai ir personalo produktyvumui. Pagerėjęs emocinis fonas vėliau jaučiamas ne tik darbo metu, bet ir jam pasibaigus, kai darbuotojai sugrįžta į namus. Galiausiai ne paslaptis, kad tai yra betarpiškai susiję ir su patraukliu darbdavio įvaizdžiu“, – pastebėjo projekto koordinatorė I. Visockytė.

Pernai projekte „Sveikas darbo kolektyvas“ dalyvavo daugiau kaip dešimt įmonių – iš viso per 200 kauniečių. Šiais metais planuojama, kad dalyvių gretos bus dar gausesnės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA