Ruošia naujus ribojimus saugomose teritorijose: įvažiuoti leis ne visiems | Kas vyksta Kaune

Ruošia naujus ribojimus saugomose teritorijose: įvažiuoti leis ne visiems

BNS 2019/03/12 15:48
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo gegužės įvažiuoti į kultūrinius draustinius su kilnojamaisiais vagonėliais gali nebepavykti. Seimas nusiteikęs uždrausti šiose vietose statyti bei naudoti vagonėlius.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė tokioms Saugomų teritorijų įstatymo pataisoms: už balsavo 95 Seimo nariai, prieš – trys, susilaikė 10. Dėl jų priėmimo Seimas turės balsuoti dar kartą.

Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas „valstietis“ Kęstutis Mažeika tikino, kad pakeitimai neleis laikiniems statiniams virsti nuolatiniais: „Nesinorėtų, kad tokia, kaip Vijūnėlės dvaro istorija pasikartotų kitose saugomose teritorijose, Lietuvoje, įvairiose vietose, dažnai pačiose gražiausiose vietose.“

Tuo metu liberalas Simonas Gentvilas suabejojo, ar tokiu Seimo sprendimu „nebus suvaržyta žmonių teisė apžiūrėti Panemunę, sustoti pernakvoti tam įrengtose ir paruoštose aikštelėse su vagonėliais nakvynei“.

Konservatorius Arvydas Anušauskas prognozuoja, kad po tokių pataisų kultūriniai draustiniai ištuštės. „Kultūriniuose draustiniuose kartais vyksta ir įvairūs renginiai, apsilanko žmonės. Tiesą sakant, neaišku ar jie galės atvažiuoti į konkrečias vietas, netgi laikinai pasižvalgyti, – kalbėjo A. Anušauskas.

– Neaišku, ar patenka urbanistiniai draustiniai, tai yra miesteliai, kurie yra jais paskelbti, tai vadinasi net į juos nebus galima įvažiuoti, nakvoti tuose vagonėliuose.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA