Legendinis žalgirietis įvardijo, kas buvo geriausias žaidėjas klubo istorijoje | Kas vyksta Kaune

Legendinis žalgirietis įvardijo, kas buvo geriausias žaidėjas klubo istorijoje

Stopkadras

Savaitės pašnekovu laidoje „Sekmadienis su Kauno „Žalgiriu“ tapo tituluotas žalgirietis Algirdas Brazys. Buvęs krepšininkas ir ekipos treneris interviu metu nupiešė savo laikų krepšinio tendencijas ir negailėjo pagyrų šių dienų „Žalgiriui“.

„Krepšinis į mano gyvenimą atėjo natūraliai. Sportavau nuo pat mažens, lankiau krepšinio mokyklą, atstovavau įvairaus amžiaus rinktinėms, gyniau „Žalgirio“ jaunimo komandos garbę. Man labai pasisekė, jog baigęs mokyklą gavau šansą žaisti Panevėžio „Lietkabelyje“, o ten gerai pasirodęs, sulaukiau pasiūlymo iš „Žalgirio“. Tai buvo didelis įvykis, kurio nepamiršiu niekada“, – į karjeros pradžią prisiminimais grįžo pašnekovas.

Sportbačius ant vinies pakabinęs A. Brazys greitai žaidėjo aprangą iškeitė į trenerio kostiumą ir buvo dešinioji Jono Kazlausko ranka auksiniais „Žalgirio“ metais.

„Per ilgametę savo karjerą turėjau nemažai trenerių, iš kiekvieno buvo galima pasiimti viską, kas geriausia. Auksiniais metais tikrai turėjome gerą komandą su puikiu treneriu J. Kazlausku. Taip pat išskirčiau Enniso Whatley svarbą. Mano akimis, tai geriausias krepšininkas „Žalgirio“ istorijoje, išpildydavęs visus trenerio nurodymus bei išsiskyręs savo požiūriu į gyvenimą“, – 1998 m. Kaune rungtyniavusį amerikietį prisiminė A. Brazys.

E. Whatley / Archyvo nuotr.

Nuo „Žalgirio“ niekur nepasitraukęs ir iš arti kauniečių sezoną stebintis Eurolygos čempionas nusilenkė komandos vadovui Pauliui Motiejūnui, charakterį demonstruojantiems žalgiriečiams, treneriui Šarūnui Jasikevičiui bei komandą „Žalgirio“ arenoje puikiai palaikantiems sirgaliams.

„Tai, kas dabar vyksta su „Žalgiriu“, visi nuopelnai atitenka P. Motiejūnui. Smagiausia, kad vos per keletą metų komanda sugebėjo panaikinti visas slėgusias skolas, atsiskaityti su žmonėmis, o dabar sugeba iš to ir uždirbti. Be to, „Žalgiryje“ rungtyniauja žaidėjai su neeiliniais charakteriais, turime elitinį trenerį. Reikia džiaugtis tuo, ką turime“, – gražiai apie komandą atsiliepė A. Brazys.

A. Brazys TV6 eteryje kiekvieną sekmadienį nuo 10.30 val. rodomoje laidoje „Sekmadienis su Kauno „Žalgiriu“ kalbėjo apie jo laikais vyravusią pagarbą žalgiriečiams, Kauno mero pareigas ėjusio Vytauto Šustausko prašymą bei neeilinius „Žalgirio“ sirgalius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA