Darbininkų dėmesio sulauks dar viena Kauno centre įsikūrusi vieta | Kas vyksta Kaune

Darbininkų dėmesio sulauks dar viena Kauno centre įsikūrusi vieta

BNS 2019/03/11 11:35
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kovo 11-aja išplatinta žinia, kad darbininkai ims plušėti ir dar vienoje Kauno centre įsikūrusioje vietoje. Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejus planuoja restauruoti kariliono bokštą.

Bus tvarkoma bokšto apžvalgos aikštelė, atnaujintas vėliavos stiebas, tvarkomas pastato fasadas, atnaujinami ir apšviečiami bokšto laikrodžio ciferblatai.

Taip pat planuojama atnaujinti vidinius bokšto laiptus, paaukštinti jų turėklus, kad jie taptų saugesni lankytojams, tvarkyti vidaus patalpas.

Pirkimo dokumentuose nurodoma, kad šiuo metu bokštas yra aptrupėjęs, suskilinėję jo išorės laiptai. Be to, supuvę langų rėmai, jie, kaip ir durys, nėra sandarūs. Prastos būklės yra ir ant bokšto esantis vėliavos pakėlimo mechanizmas, o bokšto laikrodis šiuo metu neapšviestas, kai kur ciferblatuose trūksta stiklo.

Kauno centre stovintis kariliono ir laikrodžio bokštas buvo pastatytas 1937 metais. Jis įrašytas į Kultūros vertybių registrą. Pastarąjį kartą šis statinys remontuotas 1990 metais.

Kariliono varpai pagaminti 1933–1937 metais Belgijoje, 35 iš jų yra autentiški. 2006 metais karilionas perstatytas ir rekonstruotas, papildytas 14 naujų varpų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA