Jaunos mamos dalijasi mintimis: Ką reiškia auginti vaikus laisvoje Lietuvoje? | Kas vyksta Kaune

Jaunos mamos dalijasi mintimis: Ką reiškia auginti vaikus laisvoje Lietuvoje?

Marija Vorobjovaitė 2019/03/10 12:46
Karolina Funkienė nuotr.

Ateinantis pirmadienis Lietuvoje bus ypatingas: švęsime Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Švęsti yra gera, kai žinome, jog mūsų vaikai auga stiprioje ir laisvoje Lietuvoje!

[galerija kiek=”4″]

Minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną, jaunos Lietuvos mamos dalijasi istorijomis apie tai, ką joms reiškia vaikus auginti laisvoje Lietuvoje.

Valstybės atkūrimo šimtmečio metais gimusios Adrijos (8mėn) mama Ugnė, neslepia džiaugsmo ir pasididžiavimo savo šalimi bei galimybe dukrą auginti laisvoje šalyje: „Auginti vaiką laisvoje Lietuvoje, tai didžiulė laimė. Žodį ,,laisvė“ visuomet sieju su tokiomis sąvokomis kaip: drąsa, ryžtas, unikalumas, nepriklausomybė, pasitenkinimas, dvasinė ramybė. Argi tai nėra vertybės, kurias kiekviena mama nori įskiepyti savo atžalai? Aš noriu! Todėl labai džiaugiuosi, jog mano, o taip pat ir Lietuvos, vaikas auga laisvoje šalyje, kurioje kuo toliau, tuo labiau gyventi yra gera!”, – apie kovo 11-ąją mintimis dalijosi Ugnė Narkevičienė.

Teigiamomis emocijomis dalinosi ir dviejų berniukų mama Kristina: „Auginti savo vaikus laisvoje Lietuvoje man reiškia – saugumą. Esu laiminga, galėdama auginti vaikus savo šalyje, kad esame laisvi kurti, keliauti, kalbėti sava kalba, skleisti žinią apie save, puoselėti patriotiškumą ir perteikti tai savo vaikams. “ , – atviravo Kristina Strakauskienė.

„Laisvoje šalyje medžiai ošia kitaip, žodžiai ir dainos skamba garsiau, o žmonės nebijo svajoti. Laisvė suteikia daug galimybių ir leidžia pasijusti nepriklausomam“, – sakė Emilijos (1.7m.) mama Viktorija Macionytė.

Jauna mama atskleidė, kad jau nuo mažų dienų sieks ugdyti dukros patriotizmą ir investuos į dukros švietimą Lietuvoje.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną: šalies miestuose ir miesteliuose netrūksta renginių, koncertų ir minėjimų. Paklausus jaunų mamų, kaip jos mini šią šventę, kokių tradicijų laikosi ir kokiomis mintimis apie patriotizmą dalinasi, moterys išskyrė, kad tai puiki proga savo vaikams perteikti meilę Lietuvai.

„Dar vaikystėje mano mama visuomet tokias dienas kaip vasario 16-toji, kovo 11-toji vesdavosi mane į mieste rengiamus minėjimus. Taip ir tęsiame šią tradiciją su savo vyru, o dabar drauge su mumis švenčia ir Lietuvos šimtmečio vaikas“, – sakė Adrijos mama Ugnė Narkevičienė.

Du sūnus su vyru auginanti Kristina neslepia, kad kovo 11-oji, tai ypatinga diena jos šeimai: „Šią šventę minime kartu su visa šeima jaukiuose namuose, kepame pyragus, piešiame piešinius apie Lietuvą, o svarbiausia, kartu su vyru siekiame vaikams perduoti meilę Lietuvai“ , – dalinosi jauna mama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA