„Žalgirio“ energija ir fanais itin patenkintas Jasikevičius: jeigu dar ir pataikome, mus nugalėti labai sunku | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ energija ir fanais itin patenkintas Jasikevičius: jeigu dar ir pataikome, mus nugalėti labai sunku

delfi.lt 2019/03/10 20:34
Delfi nuotr.

Antrą kartą per nepilną mėnesį Kauno „Žalgiris“ Vilniaus „Siemens“ arenoje nepaslydo. Skirtingai nei Karaliaus Mindaugo taurės finale, sekmadienio vakarą „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono rungtynėse Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai nežaidė su ugnimi ir „Ryto“ krepšininkų viltis pakovoti dėl pergalės užgniaužė pačiame rungtynių viduryje.

Dviženklę persvarą įgijęs dar antro kėlinio pabaigoje, po ilgosios pertraukos „Žalgiris“ apsukų nemažino ir dar trečiojo kėlinio viduryje savo pranašumą išaugino iki 26 taškų – 63:37.

Intriga ant parketo nebesugrįžo – „Žalgiris“ mačą laimėjo daugiau nei įtikinamai 85:59 (18:17, 24:14, 21:10, 22:18).

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius ypatingai dėkojo komandos sirgaliams, kurių į Vilnių šį sykį atvyko didžiulės gretos. Prieš mačą link „Siemens“ arenos „Žalgirio“ sirgaliai netgi surengė savo eiseną.

„Nežinau, ką reikėtų pasakyti fanams padėkojant už tokį palaikymą. Manau, kad jie žaidėjams suteikė labai daug energijos, o mes patys puolime gana solidžiai sužaidėme antras rungtynes iš eilės, buvome disciplinuoti.

Jeigu dar ir pataikome, mus tokiais atvejais nugalėti labai sunku“, – teigė „Žalgirio“ strategas. – Apskritai nedaug padarėme psichologinių klaidų, disciplina buvo labai gera. Praėjusią savaitę Klaipėdoje po mūsų psichologinių klaidų „Neptūnas“ įmetė 53 taškus, o šiandien pagal mūsų skaičiavimą „Rytas“ jų surinko tik 23. Niekada nebus idealaus krepšinio, bet čia yra didžiuliai skaičiai.“

Visgi, anot Š. Jasikevičiaus, pernelyg sureikšminti šios pergalės nevertėtų.

„Nemanau, kad čia įvyko kažkas labai didelio ir didingo. Kaip ir nemaniau, kad kažkas didelio įvyko Klaipėdoje. Tai yra dar vienas taškas į mūsų sąskaitą“, – pažymėjo „Žalgirio“ vedlys.

„Žalgiris“ per pirmą rungtynių pusę pataikė 6 iš 13 tritaškių, o rungtynes baigė realizavęs 10 iš 23 tolimų metimų (43 proc.). Dvitaškius kauniečiai metė 51 proc. taiklumu (17 iš 29).

Vilniaus ekipa savo ruožtu tritaškius ir dvitaškius metė atitinkamai 27 ir 57 proc. taiklumu.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse vertėsi be Nate’o Wolterso, Pauliaus Jankūno, Antano Kavaliausko ir šį sezoną nebežaisiančio Lauryno Biručio, „Ryto“ gretose nebuvo šį sezoną ant parketo taip pat nebeišbėgsiančių Chriso Kramerio ir Evaldo Kairio.

Anot Š. Jasikevičiaus, jau ateinančią savaitę į rikiuotę jau turėtų sugrįžti po traumos pasveikęs įžaidėjas N. Woltersas, kurį šį kartą labai sėkmingai pavadavo kitas amerikietis Thomas Walkupas, pelnęs 21 tašką, atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 33 efektyvumo balus.

„Šiandien ir vakar Nate’as atliko beveik šimtaprocentines treniruotes, antradienį jau mėginsime jį intergtuoti į komandą. Reikia žiūrėti, kokios jis bus formos. Apskritai tikiuosi, kad šios rungtynės taps lūžio rungtynėmis Thomui Walkupui, visi mato, kad jis kuo toliau tuo labiau gerina savo žaidimą. Thomas prisipažino, kad jam buvo tikras šokas, jis čia susidūrė su visiškai kitokia gynyba, todėl šitame lygyje jam reikėjo laiko adaptacijai. Dėl Pauliaus ir Antano nieko naujo kol kas pasakyti negaliu“, – teigė „Žalgirio“ treneris.

Š. Jasikevičius po rungtynių keliais žodžiais persimetė su „Ryto“ gynėju Chrisu Krameriu, kuris dėl kryžminių kelio raiščių traumos šį sezoną ant parketo jau nebepasirodys. Šaras pripažino, kad ši netektis „Rytui“ yra labai didelė ir oponentų komandos žaidimui daro didelę įtaką.

Paklaustas, ką sakė Ch. Krameriui, Šaras kraipė galvą.

„O ko žmogui gali palinkėti, kai jis patiria tokį skaudų dalyką? Blogiausia, kad ta trauma jam nutiko tada, kai Chrisas žaidė savo geriausią krepšinį. Jam buvo nuostabus Karaliaus Mindaugo taurės savaitgalis, kai jis nubauė ir mus, ir Klaipėdą. Jis yra gerai besiginantis žaidėjas ir jo galimybė gintis 1-2 pozicijose padeda ir jam, ir komandai, jis greitai bėga į ataką. Dabar svarbiausia, kad jis pasveiktų. Liūdna, kai taip nutinka tuo metu, kai demonstruoji patį geriausią savo žaidimą“, – pripažino Šaras.

Tuo metu jo oponentas Dainius Adomaitis rungtynių metu ne kartą nerimastingai žvalgėsi į savo žaidėjus ir ekipos gydytojus. Jis ypač sunerimo, kai pirmoje rungtynių pusėje ant atsarginių suolo susiėmęs už sumuštos rankos atsisėdo D. J. Seeley, tačiau po kurio laiko krepšininkas galėjo tęsti rungtynes.

„Mane gąsdina kiekvienas momentas, kai žaidėjas yra ant parketo ar su perkreiptu veidu, nugąsdino ir Aisčio epizodas (krepšininkui buvo nuskeltas dantis, – red. past.), – prisipažino traumų šį sezoną nuolat persekiojamo „Ryto“ vedlys.

Apskritai, anot D. Adomaičio, koją jo auklėtiniams šį kartą kišo nuovargis. Turėdama trumpą atsarginių suolą komanda tiesiog neįstengia kokybiškai sužaisti trejų rungtynių su galingais varžovais per vieną savaitę.

„Varžovai išprovokavo daug klaidų ir mus nubaudė. Mes antroje pusėje nemetėme nė vieno baudos metimo, trūko energijos. Dabar reikia sugrįžti į salę ir pakrauti iš naujo baterijas.

Manau, viskas akivaizdžiai matosi statistkoje, nereikia būti stebukladariu, kad tai įžvelgtum. Po pertraukos nemetėme nė vienos baudos, vargas buvo ir su atkovotais kamuoliais, tiesiog jėgų pritrūko. Aukštu tempu, kokiu mes norime žaisti, trejų rungtynių per savaitę sužaisti neįmanoa“, – kalbėjo D. Adomaitis, kurio komanda šią savaitę pralaimėjo ir dvejas Europos taurės ketvirtfinalio rungtynes Valensijos „Basket“ krepšininkams.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA