Sostinėje šeimininku pasijutęs Kauno „Žalgiris“ sutriuškino „Rytą“ | Kas vyksta Kaune

Sostinėje šeimininku pasijutęs Kauno „Žalgiris“ sutriuškino „Rytą“

delfi.lt 2019/03/10 19:51
Delfi nuotr.

Sostinėje itin gausaus savų sirgalių palaikymo sulaukęs Kauno „Žalgiris“ (21-3) šeimininkavo ant „Siemens“ arenos parketo ir pasiekė saldų revanšą už nesėkmę Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finale.

[galerija kiek=”20″]

Pasipriešinimo tik pirmajame kėlinyje sulaukę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 85:59 (18:17, 24:14, 21:10, 22:18) trečią kartą iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate įrodė pranašumą prieš Vilniaus „Rytą“ (17-6).

Nugalėtojus, kuriuos palaikė apie 400 iš Kauno organizuotai atvykusių sirgalių, į priekį vedė 21 tašką pelnęs Thomasas Walkupas ir 16 taškų pridėjęs Marius Grigonis. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė Artiomas Parachovskis, įmetęs 17 taškų.

Šalies čempionai ir pirmenybių lyderiai į priekį pradėjo bėgti antrojo kėlinio antroje pusėje, netrukus po to, kai techninę pražangą gavo Š. Jasikevičius. Tuomet laimėję atkarpą 17:4 svečiai pavertė dviejų taškų deficitą dviženkliu pranašumu 42:31.

Po pertraukos „Žalgiris“ įjungė dar aukštesnę pavarą. Po įspūdingos atkarpos 21:6 jie nutolo net 63:37 ir praktiškai nepaliko šeimininkams vilčių.

Paskutinysis kėlinys tebuvo formalumas, kurio metu kauniečiai tik dar labiau padidino savo persvarą. Kovą dėl atšokusių kamuolių 30:22 laimėjęs ir gerokai taikliau iš toli atakavęs „Žalgiris“ nuskambėjus finalinei sirenai šventė triuškinančią pergalę.

„Rytui“ šį sezoną dėl plyšusių kelio raiščių nebepadeda Chrisas Krameris, o „Žalgirio“ komanda Vilniuje vertėsi be traumuotų Pauliaus Jankūno, Nate’o Wolterso, Antano Kavaliausko ir Lauryno Biručio.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA