Kaunietis A. Guoga apsisprendė – dalyvaus Europos Parlamento rinkimuose | Kas vyksta Kaune

Kaunietis A. Guoga apsisprendė – dalyvaus Europos Parlamento rinkimuose

BNS 2019/03/09 19:16
Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Šeštadienį iš Kauno kilęs Antanas Guoga pranešė, kad ketina dalyvauti Europos Parlamento (EP) rinkimuose.

„Būti ar nebūti? Aš būsiu Jūsų pasirinkimas ir dalyvausiu Europos Parlamento rinkimuose! Man patikėta vesti Centro partijos sąrašą.

Atvirai pasakysiu, sprendimą palengvino suderinamos programinės nuostatos. Turime pradėti galvoti apie universalias bazines pajamas kiekvienam gyventojui, nes technologijos jau netrukus stipriai koreguos darbo rinką“, – feisbuke pranešė A. Guoga.

Rinkimai į Europos Parlamentą vyks gegužės 26 dieną.

Primename, kad dar šių metų sausio mėnesį A. Guoga sakė, kad rinkimuose greičiausiai nedalyvaus.

„Mano kaip politiko gyvenimas baigėsi, bet pats gyvenimas nesibaigė (…). Savo darbą atlikau gerai. Politikoje reikia rotacijos, reikia kitiems jauniems žmonėms su proveržiu ir žinioms dirbti Lietuvos labui“, – tuomet teigė A. Guoga.

Europarlamentaras buvęs liberalas Antanas Guoga sieks dar vienos kadencijos Europos Parlamente su Naglio Puteikio vadovaujama Centro partija.

A. Guoga kandidatuos pirmuoju numeriu Centro partijos sąraše.

„Klestinti Lietuva visada buvo mano tikslas. Esu dėkingas kolegoms už pasitikėjimą ir padrąsinimą likti politikoje ir Lietuvoje bei tęsti pradėtus darbus. Kai esi reikalingas, kur kas daugiau motyvacijos veikti ir siekti“, – pranešime teigia A. Guoga.

Politikas teigia sulaukęs ir daugiau pasiūlymų, tačiau Centro partiją pasirinkęs, dėl jos vadovų pastangų kalbėtis ir paprastai suderinamų pagrindinių programinių europinės kampanijos nuostatų.

Pasak A. Guogos, nedelsiant labai svarbu inicijuoti diskusijas Europos Parlamente, ES institucijose ir šalyse-narėse „apie universalias bazines pajamas kiekvienam gyventojui“.

Kita svarbi prioritetinė tema, pasak politiko, – pensijų sistemos subsidijavimas iš Europos sąjungos.

“Atskirtis tarp Rytų ir Vakarų europiečių mažėja per lėtai. Viena labiausiai matomų atskirties prarajų yra pensijų srityje. Europinėje erdvėje jau keliamas vieningos pensijų sistemos klausimas. Ir tam įrankių ES turi”, – teigia A. Guoga.

Šiuo metu jis priklauso Europos liaudies frakcijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA