Tarptautinės kompanijos „Meridia“ veikla Kaune: socialinė misija ir keičiami žmonių likimai | Kas vyksta Kaune

Tarptautinės kompanijos „Meridia“ veikla Kaune: socialinė misija ir keičiami žmonių likimai

Organizatorių nuotr.

Kaune jau keletą metų pastebimas ženklus užsienio investuotojų skaičiaus: vis daugiau tarptautinių įmonių Kauną pradeda vadinti savo namais. Tačiau miesto užsienių investicijų kontekste, kai kurie investuotojai yra dažniau girdimi, nei kiti. Vieni iš jų – olandų kapitalo įmonė „Meridia“.

Nors ir nedažnai ši įmonė patenka į žiniasklaidos akiratį, tačiau savo prasminga veikla Kaune, į gera keičia daugelio trečiųjų šalių gyventojų likimus.

„Meridia“ įmonės veikla / Organizatorių nuotr.

„Meridia“ buvo įkurta prieš ketverius metus, siekiant padėti trečiojo pasaulio šalių piliečiams įgyti teises į jiems priklausančią žemę. Ši verslo idėja gimė įmonės įkūrėjams – Thomas Vaassen ir Simon Ulvund – tuomet, kai jie patys gyveno Ganoje.

Gyvenimas Ganoje ir bendravimas su vietos ūkininkais įmonės įkūrėjams atskleidė išties opią problemą – dauguma ūkininkų čia neturėjo žemės nuosavybės teisę įrodančių dokumentų. Be šių dokumentų ūkininkai negalėjo naudotis verslui skirtomis finansinėmis paslaugomis, tokiomis kaip: paskolos, paskolos su nekilnojamojo turto įkeitimais, smulkieji kreditai. Be šių papildomų finansinių injekcijų ūkininkai nebuvo finansiškai pajėgūs įsigyti veiklai tobulinti reikalingų įrengimų ar planuoti verslo plėtros. Būtent tai ir buvo pagrindinė įmonės „Meridia“ misija nuo pat įmonės įkūrimo pradžios – kad ši situacija iš esmės pasikeistų.

„Meridia“ įmonės veikla / Organizatorių nuotr.

„Šiuo metu įmonės padaliniuose visame pasaulyje dirba beveik 70 žmonių, padedančių įgauti žemės nuosavybės teisę Ganoje, Malavyje ir Indonezijoje. Iki šiol, per ketverius įmonės veiklos metus, pasitelkus pažangiausias technologijas, galėjome padėti kelioms dešimtims tūkstančių ūkininkų. Siekdami išlaikyti teikiamų paslaugų kainą prieinamą visiems ūkininkams, nuolatos optimizuojame savo veiklas, diegiame moderniausius technologinius sprendimus ir metodus – blokų grandinių (angl. Blockchain) ir išmaniųjų mobilių programėlių derinius. Didžioji šių procesų dalis yra sukuriama Kaune dirbančios komandos – būtent šie žmonės yra mūsų teikiamų paslaugų variklis,“ – pasakoja Vienas iš „Meridia“ bendra įkūrėjų Thomas Vaassen.

„Meridia“ Kauno padalinys duris atvėrė prieš dvejus metus, o Kauną įmonė pasirinko neatsitiktinai: įmonės vadovus sužavėjo ir įkvėpė kitų olandų įmonių, jau veikiančių mieste, gebėjimas suburti talentingus, aukštos kvalifikacijos specialistus į savo komandas ir sėkmingai veikti bei plėstis.

„Meridia“ įmonės veikla / Organizatorių nuotr.

„Esame labai patenkinti Kauno komandos darbo rezultatais, kuri kuria tvirtus pagrindus įmonės plėtrai ateityje. Neilgai trukus, planuojame persikelti į naujas patalpas ir savo komandą išplėsti iki 10-ties darbuotojų. Kadangi esame socialinis verslas, visuomet siekiame atrasti tobulą balansą tarp įmonės pelningumo ir atliekamos socialinės misijos. Mūsų įmonės socialinė misija, noras pakeisti pasaulį ir tikėjimas tuo, ką darome, vienija įmonės darbuotojus ir dažnai jaučiamės ne kaip kolegos, o kaip šeima,“ – teigia T. Vaassen.

Įvertinus tendencingai augantį naujų sutarčių skaičių Afrikos ir Azijos rinkose, „Meridia“ atstovai artimiausiais mėnesiais tikisi spartaus augimo etapo. Didžioji augimo dalis ir funkcijų atlikimas bus sutelktas Kaune.

Planuojama, kad būtent Lietuvos padalinys ilgainiui taps pagrindiniu įmonės kompetencijų centru. Kauno komanda dabar susitelkusi vystyti ir kurti „Meridia“ programinę įrangą ir platformą, tačiau neilgai trukus komandai papildyti ieškos ir projektų ir operacijų vadovų, koordinuosiančių skirtingas įmonės atliekamas operacijas ir projektus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA