V. Matijošaičio komandoje – profesionalus modelis | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaičio komandoje – profesionalus modelis

delfi.lt 2019/03/08 16:29
„Facebook“ nuotr.

Savivaldos rinkimų metu pasitikėjimą Visvaldo Matijošaičio komanda išreiškę kauniečiai jiems suteikė kone absoliučią valdžią taryboje – net 32 vietas iš 40. Gausioje V. Matijošaičio komandoje yra ir dekanų, ir teatro direktorių, ir net profesionalus modelis.

Į tarybą pateko beveik visa V. Matijošaičio komanda – jų sąraše buvo 43, tad už brūkšnio liko tik 10 žmonių. Pirmu numeriu sąraše įrašytas V. Matijošaitis jau pirmojo turo metu buvo išrinktas meru, tad pateko ir 33 numeriu sąraše esantis Rosvydas Marcinkevičius.

Toliau pirmajame penketuke po V. Matijošaičio – jo sūnūs Dainius ir Šarūnas, legendinė trenerė, taryboje dirbsianti jau antrą kadenciją – Jūratė Elena Norvaišienė ir Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto dekano pareigas einantis Jonas Audėjaitis, beje, pastarasis yra ir V. Matijošaičio klasiokas.

Mandatus Kauno taryboje gavusių „Vieningo Kauno“ narių sąraše apskritai – įvairių profesijų atstovai, antrai kadencijai perrinkti visuomenininkai ir politikos naujokai, apie kuriuos daugiau galite skaityti čia. Visgi itin akį traukia ir smalsumą kelia profesionalus modelis Rugilė Rukšėnaitė.

Gyvenimo aprašyme R. Rukšėnaitė nurodo, kad 2012 metais Vilniaus universiteto Kauno humanitariniame fakultete yra baigusi Lietuvių filologijos ir reklamos studijas, o 2016-aisiais – Kalbotyros – diplomatinės kalbėsenos studijas tame pačiame universitete Kaune.

Ji taip pat nurodo, kad moka anglų, rusų, prancūzų ir lotynų kalbas, mėgsta groti fortepijonu, tačiau kuo užsiima, neaišku. Nurodyta, kad vykdo individualią veiklą, dirba pagal autorines sutartis. DELFI pavyko susisiekti su R. Rukšėnaite, tačiau kalbėti su žiniasklaida moteris nepanoro.

„Vieningo Kauno“ atstovai teigė, kad judėjimas yra visuomeninė organizacija, o ne politinė partija, todėl dauguma narių nėra politikai ir dirba įvairiose srityse – taip pat ir R. Rukšėnaitė.

„Rugilė, kaip ir dauguma „Vieningo Kauno“ narių, nėra politikė, ir dirba įvairiose srityse – pradedant mados industrija ar verslu ir baigiant medicina ar informacinėmis technologijomis. Visus „Vieningo Kauno“ organizacijos narius vienija meilė Kaunui ir noras, kad mūsų miestas toliau augtų ir gražėtų. Rugilė „Vieningam Kaunui“ priklauso nuo 2012 metų ir yra aktyvi organizacijos narė“, – teigiama „Vieningo Kauno“ pateiktame atsakyme.

Į klausimą, kodėl R. Rukšėnaitė nenori bendrauti su žiniasklaida, visuomeninės organizacijos atstovai atsakė, kad tarybos narės pareigos jai naujos, todėl reikia laiko apsiprasti: „Kiekvieno naujai į Kauno miesto tarybą išrinkto kauniečio laukia pasikeitimų ir naujovių laikotarpis, todėl reikėtų duoti šiek tiek laiko su tuo apsiprasti.“

Naujai iškeptai Kauno tarybos narei objektyvas – neblogas bičiulis / „Facebook“ nuotr.

R. Rukšėnaitė 2012 metais laimėjo Baltijos šalių grožio konkursą „Amber lady“, o iš socialiniame tinkle „Facebook“ publikuojamų nuotraukų matyti, kad ji dažnai pozuoja prieš profesionalių fotografų objektyvus. R. Rukšėnaitė „Vieningo Kauno“ sąraše buvo 40 iš 43, tačiau po reitingavimo balsuojant pakilo net į 16 vietą.

V. Matijošaičio komanda dar šiek tiek gali kisti, jei kai kuriems į tarybą patekusiems nariams bus skirtos pareigos savivaldybėje. Į tarybą išrinkti asmenys gali ir atsisakyti mandato, nors „Vieningo Kauno“ atstovai DELFI teigė, kad neturi žinių apie ketinančius tai padaryti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA