Buvęs Kauno meras kandidatuoja į Europos Parlamentą | Kas vyksta Kaune

Buvęs Kauno meras kandidatuoja į Europos Parlamentą

delfi.lt 2019/03/08 20:18
V. Šustauskas / R.Tenio nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) jau yra užregistravusi keturis kandidatų į Europos Parlamentą sąrašus. Vieno komiteto sąraše septintu numeriu įrašytas ir buvęs Kauno meras Vytautas Šustauskas.

„Mūsų komiteto nariai jį labai stipriai palaikė, jis turi savo partiją, kuri jį irgi labai palaiko, visi kartu bendradarbiaujame, draugaujame, jis palaiko mūsų programą, kurią pasirašė krauju“, – DELFI kalbėjo Visuomeninio rinkimų komiteto „Prof. Dr. Stanislovo Tomo sąrašas“ pirmininkas Stanislovas Tomas.

S. Tomas teigė, kad V. Šustauskas jau dešimtmetį yra pensininkas ir turi išgyventi už 160 eurų per mėnesį. Tai, anot jo, yra pajamos žemiau skurdo ribos.

„Jis yra kovos prieš Sovietų sąjungą veteranas, o jo motyvacija yra tai, kad jo pensija – 160 eurų. 370 eurų yra skurdo riba. Mažiausia pensija turi atitikti skurdo ribą, – į klausimą, kodėl V. Šustauskas nusprendė kandidatuoti į Europos Parlamentą, atsakė S. Tomas. – Šustauskas gyvena žemiau skurdo ribos, jis negali išgyventi, jis gyvena vieno kambario bute su žmona ir jam neužtenka.“

S. Tomas teigė, kad norėjo komitete turėti nors vieną kandidatą – pensininką. „O čia pensininkas, kuris atidavė savo jaunystę kovai su Sovietų sąjunga“, – teigė S. Tomas, pats kandidatuojantis į Europos Parlamentą.

V. Šustauskas, anot S. Tomo, atitinka visus kandidato reikalavimus, nors ir nemoka angliškai. Jo teigimu, anglų kalbos parlamente nė nereikia. Dar viena teigiama V. Šustausko savybė, anot S. Tomo, tai, kad jis niekada neskaito kalbos „iš lapelio“. Tai esą visuomet darbo į Europos Parlamentą anksčiau išrinkti Rolandas Paksas ir Bronis Ropė.

„Noriu pagirti V. Šustauską, kad jis įgijo aukštąjį išsilavinimą tuomet, kai jam buvo šešiasdešimt penkeri“, – kandidato pliusus vardijo S. Tomas.

Vis dėlto, S. Tomo teigimu, labiausiai tikėtina, kad į Europos Parlamentą pateks jis pats, nes esą moka penkiolika kalbų ir atitinka visus reikiamus kriterijus.

Rinkimai į Europos Parlamentą vyks gegužės 26 dieną.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA