Laisvės alėjoje moterys pasijuto tikromis karalienėmis | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjoje moterys pasijuto tikromis karalienėmis

D. Beržinio nuotr.

Aktyvus Kauno jaunimas ketvirtadienį moterims paruošė netikėtą dovaną – Laisvės alėja virto raudonu kilimu, kuriuo žengusias švelniosios lyties atstoves su daina pasitiko dailūs vyrukai. Įamžinę improvizuotą koncertą, su Kovo 8-ąja jaunikaičiai šiandien sveikina visas kaunietes.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ pasakojo vienas idėjos sumanytojų Viktoras Jermolovas, prisistatęs aktyviu Kauno meno ir muzikos puoselėtoju, kuriam tikras malonumas padėti, džiuginti ir dalintis pozityvu su kitais, su draugais jie kasmet galvoja, kaip originaliai pasveikinti damas.

Pernai jaunuoliai Valstybės atkūrimo šimtmečio proga inicijavo akciją „100 gėlių – 100 gerų darbų“, kurios metu moterims išdalinta 100 tulpių, ir susuko apie tai filmuką, o šiemet suorganizavo kai ką dar originalesnio.

„Kartu su draugu idėją gvildenau kone nuo gruodžio pradžios ir minčių tikrai netrūko. Šių metų idėja – „stebuklingoji gėlė“, projektą pavadinome „Kai tave pamačiau…“ Sugalvojome padaryti džiaugsmingą ir jaudinantį šventinį eksperimentą“, – dėstė V. Jermolovas.

Vaikinai sumąstė pagrindinėje Kauno pėsčiųjų gatvėje sudainuoti moterims keturiais balsais harmonizuotą meilės serenadą, veiksmas ketvirtadienį vystėsi šalia knygyno-kavinės „Knygų ministerija“.

„Vidury Laisvės alėjos pastatėme gražų staliuką, ištiesėme raudoną kilimą, ant staliuko pastatėme krištolinę vazą, kurioje buvo tulpė. Raudonojo kilimo pradžioje buvo uždėtas sveikinimo atvirukas su kvietimu pasiimti pavasario žiedą, o vos tik priėjus prie staliuko ir paėmus gėlę, iš už kampo išniręs vienas dainininkų pamažu ėjo link damos traukdamas serenadą“, – pasakojo vyrukas.

Prasidėjus antram dainos posmeliui, prisidėjo dar du vaikinai, o ties trečiu posmu prisijungė paskutinis džentelmenas ir skambant keturių balsų harmonijai jie sudainavo „Kai tave pamačiau“. Kūrinio aranžuotė, nurodė V. Jermolovas – iš Sinéad O’Connor dainos „In This Heart“, žodžiai lietuvių kalba parašyti Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos muzikos mokytojos Violetos Serbintienės.

„Šitaip pasidabinę džentelmeniškais drabužiais pabandėme pasveikinti, pradžiuginti visas moteris ir kartu pasidžiaugti šia švente. Prie šios idėjos sėdėjau daugiau kaip tris mėnesius. Bet po truputį apgalvojus kiekvieną smulkmeną ir numačius, ko tikėtis, sveikinimas beprotiškai pasiteisino“, – šypsojosi Viktoras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA