V. Matijošaitis apsisprendė: prezidento rinkimuose S. Skverneliui padės kuo galėdamas | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis apsisprendė: prezidento rinkimuose S. Skverneliui padės kuo galėdamas

BNS 2019/03/08 16:57
R. Tenio nuotr.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis sako remsiantis premjerą Saulių Skvernelį per prezidento rinkimus. Penktadienį Kaune viešėjęs ministras pirmininkas apsilankė ir savivaldybėje, kur aptarė svarbius miestui projektus.

„Aš jį tikrai paremsiu, padėsiu žodžiu, kalba, judesiu – bet kuo, kad taptų prezidentu“, – žurnalistams penktadienį po susitikimo su premjeru sakė V. Matijošaitis.

Pats S. Skvernelis teigė apie paramą prezidento rinkimuose penktadienį vizito Kaune metu su meru nekalbėjęs. „Nekalbėjome šia tema šiandien absoliučiai“, – sakė jis.

„Kauno klausimai, Kauno problemos, infrastruktūriniai projektai, kurie buvo iš anksto pradėti. Pažiūrėjome, kokia yra pažanga, kur stringame, kur judame į priekį“, – apie susitikimo temas sakė premjeras.

S. Skvernelis Kaune susitiko su Žemės ūkio rūmų atstovais, apžiūrėjo rekonstruojamą S. Dariaus ir S. Girėno stadioną. Kaip pranešė Vyriausybė, per susitikimą su Kauno meru kalbėta apie Mokslo salos projekto eigą ir finansavimą, stadiono rekonstrukciją, Koncertų salės statybą.

Tačiau apie tai, ar Vyriausybė remtų šitą projektą, pasak S. Skvernelio, kol kas anksti kalbėti. „Dėl koncertų rūmų kol kas būtų anksti kalbėti, nes ir tokio poreikio nebuvo išsakyta. Tiesiog yra pati idėja, vizija, aš tikrai pritariu, kad tai yra reikalinga. Bet, matyt dar gerokai anksti kalbėti“, – sakė premjeras.

V. Matijošaičio teigimu, Vyriausybės parama bus svarbi įgyvendinant stadiono ir Mokslo salos projektus. „Šie du šiai dienai yra pagrindiniai paruošti projektai. (…) Stadione tikimės tarp 10–15 mln. eurų, kitką miestas turės susispaudęs padėti, o sala yra trijų ministerijų ir miesto kūdikis, ten visa bendra sąmata bus apie 23 milijonai“, – sakė jis.

Taip pat aptarti regioninės ir nacionalinės reikšmės kelių, jų atkarpų ir sankryžų įrengimo finansavimo klausimai, Kauno oro uosto plėtros perspektyvos. Vėliau Vyriausybės vadovas dar lankysis Kauno Šv. Jono Pauliaus II parapijoje.

Kauno meras V. Matijošaitis kovo 3 dieną vykusiame pirmajame savivaldos rinkimų ture perrinktas antrai kadencijai, o jo vadovaujamas „Vieningas Kaunas“ gavo 33 vietas savivaldybės taryboje iš 41.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga Kaune kandidato į merus nekėlė ir parėmė V. Matijošaičio kandidatūrą. S. Skvernelis yra „valstiečių“ kandidatas gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA