Personalo lyderių konferencijoje nuskambėjo pagrindinis reikalavimas vadovui | Kas vyksta Kaune

Personalo lyderių konferencijoje nuskambėjo pagrindinis reikalavimas vadovui

Organizatorių nuotr.

„Kolibris2019“ – taip vadinosi antroji personalo lyderių konferencija, kurią surengė rūmuose veikiantis Kauno personalo vadovų klubas. Pernai vykusios konferencijos, skirtos klubo dešimtmečiui, sėkmė paskatino tęsti iniciatyvą. Šiemet į „Kolibrį“ susirinko daugiau nei 100 specialistų.

[galerija kiek=”16″]

Visą dieną trukusioje konferencijoje dešimt žinomų, patyrusių lektorių pristatė personalo valdymo dabarties aktualijas ir ateities iššūkius. Ko HR vadovai nežino apie personalą? „Pamirškite pokyčius. Tai trumpalaikis, baigtinis, dalinis procesas. Transformacija reiškia nuolatinę kaitą“, – sakė tarptautinio verslo konsultantė Neringa Romanovskaja, pabrėžusi, kad šiandien pagrindinis reikalavimas vadovui – atsparumas stresui.

Kodėl mūsų smegenys nemėgsta pokyčių? Kaip naujausios neuromokslų žinios apie smegenų veiklą gali padėti geriau suprasti mąstymo, emocijų ir sprendimų priėmimo procesus, gebėjimą dirbti komandoje, priimant pokyčius? Apie tai konferencijoje įkvepiančiai kalbėjo LSMU Medicinos akademijos docentas dr. Kęstutis Skauminas.

Apie procesų robotizavimą ir jų naudą auditorijai aiškino Justas Urbonas, tarptautinės verslo konsultacijų įmonės „PWC“ projektų vadovas. Septynis sėkmės faktorius, be kurių pokyčiai neįmanomi, atskleidė pokyčių valdymo ekspertė Lina Mieliauskienė. Pirmasis iš jų – sponsorystė (lyderystė), bet 50 proc. vadovų nesupranta to vaidmens. Įmonės vadovo požiūrį į personalo specialistus, investavimą į darbuotojus nagrinėjo „Human Indrusty“ steigėjas Saulius Raudys.

ISF sertifikuotas komandinio proceso koučeris Mindaugas Žebrauskas skatino suvokti, kad privalome veikti sąmoningai, atrasti savo vaidmenį gyvose sistemose, nes kai kurios iš jų pasirenka mus, o ne mes jas. Darbo laiko apskaitai naudojamą biometrinį darbuotojų atpažinimo metodą konferencijos dalyviams pristatė Vaidas Didvalis, neurotechnologijos IT analitikas.

„Visuotinai priimta, jog darbe tinka rodyti tik pozityvias emocijas ir entuziazmą. Todėl tas nemaloniąsias emocijas paslepiame, paliekame už durų. Tačiau tai nėra taip paprasta. Neišreikštos emocijos niekur nedingsta, jos kaupiasi, kol neprasiveržia ten, kur visai neplanavome. O kaip emocijų kultūra vystysis ateityje, robotizuojant procesus?“ Šią temą analizavo dr. Rūta Klimašauskienė, FITIN personalo verslo partnerė. Kaip robotai keičia žmogiškųjų išteklių valdymą organizacijose, konferencijoje kalbėjo ISM vadybos ir ekonomikos universiteto prof. Ilona Bučiūnienė.

Konferencijos pabaigoje apie komandos telkimą siekiant tikslo, kiekvieno komandos nario atsakomybę ir supratimą, ką jis privalo daryti, personalo specialistams pasakojo Andrius Jonaitis ir Arūnas Gelažninkas, daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių motokroso čempionas, Europos ir pasaulio čempionatų dalyvis, Dakario ralyje pasiekęs aukščiausią Lietuvos rezultatą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA