Intrigos nepalikęs „Žalgiris“ sutriuškino svečius iš Gran Kanarijos | Kas vyksta Kaune

Intrigos nepalikęs „Žalgiris“ sutriuškino svečius iš Gran Kanarijos

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje sužaidė Eurolygos 25-ojo turo rungtynes. Žalgiriečių varžovas – Gran Kanarijos „Herbalife“ klubas. Po antrojo kėlinio „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 46:27, po trečio kėlinio pirmavo 77:45, o pergalę pelnė su 98:64 rezultatu.

[galerija kiek=”28″]

Iš Ispanijos krepšinio milžinų šešėlio „Herbalife“ išsivadavo 2016 metais, kuomet laimėjo pirmąjį ir kol kas vienintelį savo trofėjų – Ispanijos Supertaurę, finale patiesę Madrido „Real“, o jau praėjusį sezoną rimtai kibo į atlapus elitinėms komandoms bei savo pasirodymą baigė tik pusfinalyje prieš Eurolygos čempionus iš Madrido.

Kuklūs rezultatai dar gruodžio mėnesį postą kainavo ir iki tol vyriausiojo trenerio pareigas ėjusiam Salvai Maldonado, kurio pareigas netrukus perėmė kitas ispanas Victoras Garcia.

„Herbalife“ pralaimėjo pastarąsias keturias rungtynes.

„Tai, kad „Herbalife“ pralaimėjo kelis kartus iš eilės, nereiškia, kad pralaimės šiandien“, – prieš rungtynių pradžią sakė Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Užtikrintai rungtynes pradėjęs Kauno „Žalgiris“ pirmo kėlinio metu išlaikė ženklią taškų persvarą.

Antrajame kėlinyje S. Sanderis Vene pataikė tritaškį ir nutraukė svečių iš Gran Kanarijos taškų badą.

Antrąjį kėlinį „Žalgiris” užbaigė su solidžia taškų persvara – 46:27.

Rezultatyviausi „Žalgirio” žaidėjai – po 7 taškus pelnę E. Ulanovas, D. Thompsonas ir A. White’as. „Gran Canaria” komandoje pasižymėjo M. Erikssonas – 8 taškai.

Įpusėjus trečiajam kėliniui „Žalgiris“ išsiveržė į priekį rekordiniu, 30-ies taškų skirtumu. E. Ulanovas ir toliau komandoje žaidė rezultatyviausiai.

Po trečio kėlinio „Žalgiris” pirmavo 77:45.

Ketvirtajame kėlinyje Š. Jasikevičius į aikštę išleido jaunimą – Eriką Venskų ir Luką Ulecką. Ėjimas pasiteisino – L. Uleckas blokavo DJ Strawberry metimą, E. Venskus pataikė iš po krepšio.

„Žalgiris” laimėjo 98:64.

„Tokios pergalės mums reikėjo psichologiškai“ – po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

Edgaras Ulanovas, rezultatyviausias rungtynių žaidėjas, kalbėjo, kad priešininkai buvo išsimušę, žalgiriečiai mėgavosi žaidimu ie nejautė spaudimo. Progą pažaisti davė ir komandos jaunimui bei džiaugiasi užtikrinta pergale.

„Visgi komanda neatsipalaiduoja ir laukia kitų Eurolygos susitikimų.“ – Kalbėjo E. Ulanovas.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 18 (3/5 trit.), T.Walkupas 12, D.Thompsonas 11 (7 atk. kam.), B.Daviesas 10 (5/6 trit.), M.Grigonis 10 (4 rez. perd.), L.Westermannas 9 (3/6 trit.), R.Jokubaitis 8 (5 rez. perd.), A.Milaknis 7, A.White‘as 7, E.Venskus 4, L.Uleckas 2.

„Herbalife“: M.Erikssonas 13 (3/8 trit.), J.Wiley 10 (2 per. kam.), C.Hannah 9.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA