V. Matijošaitis save palygino su S. Skverneliu: kuo jie panašūs? | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis save palygino su S. Skverneliu: kuo jie panašūs?

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį kalbėdamas laidoje „DELFI Dėmesio centre“ Visvaldas Matijošaitis geru žodžiu minėjo dabartinį šalies premjerą, Prezidento posto siekiantį S. Skvernelį, su kuriuo rado ir asmeninių panašumų. Taip pat V. Matijošaitis išreiškė palaikymą dėl Vilniaus miesto mero regalijų su dabartiniu meru R. Šimašiumi besivaržančiam A. Zuokui bei dar kartą pademonstravo neigiamą požiūrį buvusio Kauno mero A. Kupčinsko šeimos atžvilgiu.

V. Matijošaitis teigė, kad jam teko bendrauti su įvairiais premjerais – tiek A. Kubiliumi, tiek su A. Butkevičiumi. „O dabar su Sauleliu“, – įvardindamas dabartinio premjero pavardę klydo V. Matijošaitis.

Studijos vedėjui E. Jakilaičiui Kauno meras kūno kalba demonstravo neva rodytą A. Kubiliaus nepasitikėjimą pašnekovu. „A. Butkevičius viską žadėdavo, ko prašai, bet nieko nedarydavo. O Skvernelis, manau, kad tuos pažadus, kuriuos davė, – vykdo“, – teigė V. Matijošaitis, sakydamas, kad tai ne tik Kaunui duoti pažadai, bet ir kitiems miestams. Kaip teigiamą pavyzdį jis nurodė Šilutėje statomą estakadą, kurią V. Matijošaičio teigimu, jau prieš 20 metų buvo galima pastatyti.

V. Matijošaitis pirmą kartą Kauno meru išrinktas 2015-aisiais metais, kuomet Lietuvą valdė A. Butkevičiaus Vyriausybė.

Kauno meras teigė, kad S. Skvernelio Vyriausybė skyrė Kaunui reikalingą paramą S. Dariaus ir S. Girėno stadiono statybai bei „Mokslo salos“ projektui Nemuno saloje. V. Matijošaitis išreiškė pasitikėjimą, kad stadionui bus skirtas ir papildomas finansavimas, kurio gali prireikti. E. Jakilaitis pajuokavo, kad, jei toks geras premjeras, tai gal V. Matijošaičiui nereiktų remti jo kandidatūros Prezidento poste, kad S. Skvernelis liktų Vyriausybės vadovu – tokia buvo logiška pokalbio išvada.

Tačiau nors ir tiesiogiai neįvardijęs šį kartą savo paramos Prezidento posto siekiančiam S. Skverneliui, V. Matijošaitis jam gerų žodžių negailėjo, prisiminęs ir tai, kad kažkada jiems teko būti kolegomis ir nešioti antpečius. „Tai specifiniai žmonės, prie jų priprasti reikia, bet jie yra žodžio žmonės“, – sakė V. Matijošaitis.

Kauno mero biografijoje skelbiama, kad V. Matijošaitis Kauno miesto Santakos vidaus reikalų skyriuje dirbo iki 1991 m. 1991 m. pradėjo savo verslą ir buvo UAB „Vičiūnai“ valdybos pirmininku ir generaliniu direktoriumi, UAB „Vičiūnai ir partneriai“, UAB „Plungės kooperatinė prekyba“, AS „Paljassaare Kalatoostus“ valdybų pirmininku, UAB „Kauno Saulėtekis“, OU „Vichiunai Baltic“, UAB „VICI Logistika“ valdybų nariu, NV „Vichiunai Europe“ direktorių tarybos nariu, OU „Vichiunai Nordic“ stebėtojų tarybos nariu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA