Nenusisekus rinkimams, S. Kairiui jau numatyta vieta V. Matijošaičio komandoje | Kas vyksta Kaune

Nenusisekus rinkimams, S. Kairiui jau numatyta vieta V. Matijošaičio komandoje

BNS 2019/03/07 14:40
R. Tenio nuotr.

Į tarybą naujai kadencijai neišrinktas Kauno vicemero pareigas ėjęs liberalas Simonas Kairys taps mero Visvaldo Matijošaičio patarėju. S. Kairys taip pat nusprendė trauktis iš Liberalų sąjūdžio Kauno skyriaus pirmininko pareigų.

„Sulaukiau siūlymo pasilikti Kauno miesto savivaldybėje, dirbti būtent tomis temomis, kuriomis dirbau kaip vicemeras. Tą irgi žadu iššūkį toliau tęsti ir pasiūlymą priimti“, – BNS ketvirtadienį sakė S. Kairys.

Už kultūros klausimus atsakingo vicemero pareigas S. Kairys dar eis iki balandžio antrosios pusės. Jis taip pat trauksis iš Liberalų sąjūdžio Kauno skyriaus pirmininko pareigų.

„Taip pat pat ruošiuosi pasitraukti iš Kauno liberalų pirmininkų šiek tiek anksčiau laiko, nes mano kadencija baigiasi gegužės viduryje. Kaip bebūtų, nors Kauno liberalų skyrius supranta situaciją, tikrai dar ne laidotuvių nuotaikomis buvome susirinkę prieš kelias dienas, bet paprašiau visų supratimo. Nors rinkimus pralošėme ne tik mes, bet visos partijos, nepaisant to, formalus rezultatas yra neigiamas ir aš kaip skyriaus pirmininkas, buvęs kandidatas į merus, turiu kažkaip reaguoti“, – sakė jis.

Partijos pirmininko pavaduotojo pareigas einantis S. Kairys sako iš liberalų trauktis neplanuojantis bei neatmeta galimybės ateityje ir vėl siekti vadovauti Kauno skyriui.

Besibaigiančioje tarybos kadencijoje Kaune dirbo keturi Liberalų sąjūdžio atstovai, priklausę valdančiajai daugumai, tačiau nė vienas jų po kovo 3 dieną įvykusių savivaldos rinkimų į tarybą nepateko.

Mero rinkimuose S. Kairys liko trečias, surinkęs 2,41 proc. balsų. Kas vietoj S. Kairio užims vicemero pareigas, kol kas nėra aišku.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA