Kreipiasi į aplinkinių rajonų gyventojus: IX forte prasisuko vandalai | Kas vyksta Kaune

Kreipiasi į aplinkinių rajonų gyventojus: IX forte prasisuko vandalai

Kauno IX forto muziejaus „Facebook“ paskyros nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Ketvirtadienį Kauno tvirtovės IX forto muziejaus darbuotojai sulaukė nemalonaus siurprizo. Niekadėjams užkliuvo į fortą kreipiantys informaciniai ženklai, menkaverčiais užrašais išmarginta ir neseniai perdažyta pėsčiųjų perėja.

[galerija kiek=”4″]

IX forto muziejus ketvirtadienio popietę savo „Facebook“ puslapyje paviešino kreipimąsi į Sargėnų ir Giraitės gyventojus – prašoma pasidalinti informacija ir atsiliepti ką nors žinančius apie įvykdytą vandalų išpuolį.

„Galbūt kas nors matė ar pažįsta asmenis, kurie kovo 6 d. arba kovo 7 d. ryte sugadino nuorodas, padedančias lengviau rasti kelią į Kauno IX forto muziejų Lietuvos ir užsienio turistams“, – skelbiama žinutėje.

Ten pat nurodoma, kad pripaišyta ir neseniai perdažyta požeminė pėsčiųjų perėja, einanti po A1 keliu. taip pat pripaišyta. Muziejaus atstovai feisbuke tvirtina, jog apie viešosios tvarkos pažeidimą pranešta policijai.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su IX forto muziejaus administracija, paaiškėjo, kad požeminė perėja yra magistralės dalis, padaryti nuostoliai nežinomi – juos, ko gero, turėtų paskaičiuoti Lietuvos automobilių kelių direkcija arba Kauno savivaldybė.

Miesto valdžia administracijos prašymu pastatė ir nukreipiančius ženklus, kurie oficialiai įrengti Sargėnų teritorijoje. Ženklai visai nauji, išdygo praėjusių metų pabaigoje.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė portalo žurnalistams patvirtino, kad ketvirtadienį, apie 16 val., gautas pranešimas apie vandalų išpuolį minėtoje vietoje.

Policijos duomenimis, Kauno IX forto muziejaus darbuotojai pastebėjo dvi Šeduvos gatvėje įrengtas informacines nuorodas esant užpurkštas aerozoliniais dažais. Policija tikslina įvykio aplinkybes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA