Už kelių žingsnių nuo Kauno klinikų pagimdžiusiai moteriai – įtarimai kūdikio nužudymu | Kas vyksta Kaune

Už kelių žingsnių nuo Kauno klinikų pagimdžiusiai moteriai – įtarimai kūdikio nužudymu

„Kas vyksta Kaune“, INIT TV, DELFI, BNS inf. 2019/03/06 22:09
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Gimdyvė gyvena name, iš kurio matyti Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinika, tačiau jauna moteris gimdė užsirakinusi savo namų vonioje. Sprendimo pasekmės tragiškos – kūdikis mirė, o teisėsauga pradėjo tyrimą motinos atžvilgiu.

Kaip skelbiama INIT TV reportaže, 32-ejų gimdyvės namas visai šalia Kauno klinikų akušerijos ir ginekologijos klinikos, o ligoninę greičiau galima pasiekti pėsčiomis nei važiuojant, tačiau jauna moteris pasirinko gimdyti namuose, užsirakinusi vonioje.

Greitąją moteris išsikvietė tik tada, kai pradėjo nestabdomai kraujuoti. Moters artimieji policijai teigė nežinoję, kad moteris laukėsi. Jauna moteris gyveno su motina ir močiute, augino sūnų. Dukrai gimdant vonios kambaryje, namuose buvo ir jos motina.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo. Tyrimą atliekantis prokuroras Vytautas Gataveckas INIT televizijai sakė, kad nustatyti, ar naujagimis buvo uždusintas, ar gimė negyvas – sudėtinga.

Aišku tai, kad kūdikis mirė dėl oro trūkumo, tikslesnes aplinkybes atskleis medicininė ekspertizė. Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė BNS sakė, kad ekspertizės rezultatai turėtų paaiškėti po maždaug dviejų mėnesių.

V. Gataveckas DELFI taip pat pridūrė, kad šeima buvo tvarkinga. „Rūpinosi ji savo vaiku, dėl vaiko auginimo kažkokių pretenzijų nėra“, – apie vyresnį vaiką, augantį šeimoje, kalbėjo prokuroras.

Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė DELFI teigė, kad kūdikio nužudymu įtariama moteris nebuvo sulaikyta, tačiau jai skirtos kardomosios priemonės: paimti dokumentai, moteris raštu pasižadėjo neišvykti, turi periodiškai registruotis.

Paaiškėjus, kad moteris ryžosi nužudyti savo kūdikį, jai gresia iki dvidešimt metų kalėjimo arba įkalinimas iki gyvos galvos. „Kas vyksta Kaune“ primena, kad vyriškos lyties kūdikį be gyvybės ženklų moteris (g. 1986 m.) pagimdė kovo 4 d., apie 9 val. Medikai mėgino gaivinti naujagimį tačiau pastangos buvo bevaisės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA