Problemas statybų bendrovės vadovas Kaune mėgino išspręsti didele suma šlamančiųjų | Kas vyksta Kaune

Problemas statybų bendrovės vadovas Kaune mėgino išspręsti didele suma šlamančiųjų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Kauno valdyba atlieka ikiteisminį tyrimą, kuris pradėtas valstybės tarnautojui pranešus apie bandymą jį papirkti. Išsukti uodegą Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) darbuotojui siūlydamas stambų kyšį bandė statybų įmonės vadovas.

Kaip skelbia STT, trečiadienį įtarimai dėl papirkimo pareikšti vienos statybos darbus vykdančios įmonės vadovui, kuris pasiūlė ir davė 1000 eurų kyšį VDI Kauno teritorinio skyriaus inspektoriui. Už kyšį buvo siekiama išvengti administracinių nusižengimų tyrimo procedūrų įmonės ir jos vadovo atžvilgiu.

Nusikaltimas buvo atskleistas VDI Kauno teritorinio skyriaus inspektoriaus dėka, kuris pats kreipėsi į STT Kauno valdybą, pranešdamas apie bandymą papirkti.

„Šis atvejis – tai pilietiškai aktyvaus ir nepakantaus korupcijai valstybės tarnautojo pavyzdys. Tik būdami proaktyvūs ir netoleruodami korupcijos galime sumažinti korupcijos lygį šalyje. Tikimės, kad tokių pranešimų ateityje tik daugės“, – pranešime cituojamas STT direktorius Žydrūnas Bartkus.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Už papirkimą (LR BK 227 str. 2 d.) asmuo gali būti baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

STT primena, kad nuo 2019 m. sausio 1 d. valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo apie jam žinomą korupcinio pobūdžio nusikalstamą veiką privalo pranešti STT, prokuratūrai arba kitai ikiteisminio tyrimo įstaigai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA