G. Kručinskas atsisakė liudyti prieš žmoną: vaikas iki šiol atkreipia dėmesį į policininkus | Kas vyksta Kaune

G. Kručinskas atsisakė liudyti prieš žmoną: vaikas iki šiol atkreipia dėmesį į policininkus

delfi.lt 2019/03/05 11:14
DELFI nuotr.

Kauno apylinkės teisme toliau nagrinėjama byla, kurioje kaunietė Eglė Kručinskienė kaltinama viešosios tvarkos pažeidimu bei fizinio skausmo mažamečiui sukėlimu. Į antrą posėdį E. Kručinskienė atvyko kartu su vyru Gintaru. Moters sutuoktinis antradienį turėjo duoti parodymus byloje, tačiau pasinaudojo teisę neliudyti prieš savo žmoną.

[galerija kiek=”8″]

Į teismą liudyti kviestas ir Teodoras Ismailovas, tačiau jis išvakarėse informavo teismą, kad serga ir į posėdį neatvyks. Tiesa, bylos teisėjo nuomone, šis liudytojas nėra reikšmingas, nes jis į proceso dalyvių sąrašą buvo įtrauktas dėl G. Kručinskui pradėto ikiteisminio tyrimo, kuris vėliau buvo nutrauktas, todėl T. Ismailovas E. Kručinskienės byloje nelabai ką ir gali pasakyti.

T. Ismailovas šioje istorijoje minimas dėl jo ir G. Kručinsko konflikto, kuomet iš pastarojo Kauno Vaiko teisių apsaugos skyriuje dirbęs T. Ismailovas neva šiurkščiai bandė atimti vaiką. Teisme Eglė Kručinskienė spėjo, kad T. Ismailovas galimai nenori pasirodyti teisme, nes jaučiasi nejaukiai įsivėlęs į šią istoriją.

E. Kručinskienė pasinaudojo teise teismo procese duoti parodymus paskutinė. Moteris teigia, kad jai liudyti nėra reikalo.

„Įdomu pasiklausyti, iš tikro norėčiau net nebeliudyti apie save, nes man atrodo, kad viskas aišku. Dar su advokate pasitarsim, ką man reikės pridėti. Liudytojų parodymai manęs nenustebino, kiekvienas laikosi savo pozicijos“, – prieš teismą kalbėjo E. Kručinskienė.

„Nėra ką čia liudyti, aš jau policijai, kai buvo pirmą dieną atėję, tyrėjui viską pasakiau. Tiesiog sakysiu, ką ir pirmą kartą sakiau.

Vyras pasakojo, kad vaikai namuose jaučiasi puikiai. Tiesa, jie vis dar prisimena tą istoriją. Berniukas atkreipia dėmesį į policininkus. Paklaustas, kaip jaučiasi praėjus nemažai laiko po to lemtingo įvykio Panemunės šile, G. Kručinskas teigė, kad iki šiol jaučia tos dienos pasekmes.

„Ta diena tęsiasi iki dabar, nėra čia ką prisiminti, tu jau esi tame, visus pusę metų, vis dar gyvename ta rugsėjo 29 -aja”, – ironiškai kalbėjo G. Kručinskas.

G. Kručinskui atsisakius liudyti, antradienį teisme planuojama apklausti E. Kručinskienę bei išklausyti baigiamųjų kalbų.

Teismo procesas vyksta už uždarų durų.

DELFI primena, Eglės elgesys praeivių dėmesį patraukė, kai kaunietė praeitų metų rugsėjį su savo atžalomis vaikščiojo Panemunės šile. Kaip teigia dviejų vaikų mama, jos sūnus pasileido bėgti į gatvę ir ji esą tiesiog bandė jį sudrausminti.

„Vaikas bėgo labai didelį atstumą ir žinojau, kad bus toks pavojingas posūkis, kur dviračiai važiuoja. Palikusi mergaitę aš bėgau paskui. Aš jo prieš tai maldavau, prašiau – sustok, sustok, nebėk. Bet jam tie maldavimai… vaikas nelabai klauso. Aš tada jam pliaukštelėjau kokius tris kartus per kombinezoną, jis nieko nepajuto ir net neketino manęs klausyt, kad reikia grįžti pas sesutę, kurią aš irgi palikau tiesiog miške. Jis toliau norėjo bėgti, tada aš jam pora kartų trinktelėjau per rankytę“, – aiškino atimtų vaikų mama Eglė.

Pasak jos, netoliese buvusi kita šeima pradėjo moterį filmuoti, vėliau iškvietė policiją. Pareigūnai kaunietę išsivežė apklausai. Sužinojęs apie incidentą į komisariatą atskubėjo ir vaikų tėtis.

Tėvų teigimu, atvykę Kauno vaiko teisių apsaugos specialistai elgėsi grubiai. Vežant vaiką atlikti tyrimo berniukas, pasakoja tėvai, pravirko, todėl tėvas paėmė jį iš kėdutės ir išsinešė nuraminti į lauką.

Tarnybos specialistas, pasak tėvo, pasiuto ir pradėjo vaiką plėšte plėšti iš rankų. Į pagalbą šoko ištiktam vyrui esą puolė pro šalį važiavę pašaliniai žmonės. Vaikai buvo atimti iš tėvų ir iš pradžių apgyvendinti vaikų globos namuose, vėliau – atiduoti globėjams. Galiausiai abu vaikai buvo grąžinti tėvams.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA