„Vieningo Kauno“ kandidatų pirmumo balsai: pirmame penketuke – trys Matijošaičiai | Kas vyksta Kaune

„Vieningo Kauno“ kandidatų pirmumo balsai: pirmame penketuke – trys Matijošaičiai

R. Tenio nuotr.

Visuomeninis komitetas „Vieningas Kaunas“ savo kandidatu į Kauno merus iškėlęs Visvaldą Matijošaitį, sulaukė išties stulbinamo rinkėjų balsų skaičiaus. Jis išrinktas vadovauti miestui antrą kadenciją. Pasisekė ir „Vieningo Kauno“ nariams – savivaldybės taryboje jie iškovojo absoliučią daugumą – 32 mandatus. Du iš jų atiteko V. Matijošaičio sūnums.

Išankstiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, pirmumo balsų lentelėje už „Vieningą Kauną“ išsirikiavo trys Matijošaičiai: į merus dar ketveriems metams išrinktas V. Matijošaitis, antrasis eilėje po tėvo atsidūrė jaunesnysis sūnus jau esamas Kauno miesto savivaldybės narys Dainius Matijošaitis. Iš 8 priešrinkiminės pozicijos jis pakilo į antrąją surinkęs 16368 pirmumo balsus.

V. Matijošaitis su sūnumi Dainiumi / R. Tenio nuotr.

Neprasčiau rinkti pirmumo balsus sekėsi ir vyresnėliui „Vičiūnų grupės“ valdybos pirmininkui – Šarūnui Matijošaičiui. Jis taip pat iškovojo vietą Kauno miesto savivaldybės taryboje. Priešrinkiminiame sąraše pažymėtas 10 numeriu, V. Matijošaičio sūnus atsidūrė pirmumo balsų lentelės penketuke su 13463 balsais.

V. Matijošaitis su sūnumi Šarūnu / R. Tenio nuotr.

Trečią ir ketvirtą vietas porinkiminiame sąraše dalijasi Jūratė Elena Norvaišienė bei Jonas Audėjaitis. 6-asis Benjaminas Želvys, o septintasis – dabartinis Kauno vicemeras Andrius Palionis.

„Vieningo Kauno“ narių sąrašas iš viso gavo 84287 balsus, 41097 iš jų – biuleteniai su pirmumo balsais.

Primename, kad Kauno mero rinkimus V. Matijošaitis laimėjo triuškinančia persvara – jį palaikė 80,7 proc. rinkėjų. O „Vieningas Kaunas“ miesto savivaldybės taryboje iškovojo 32 mandatus iš 40 galimų. Aštuoni likusieji atiteko Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijai.

Rinkimų rezultatus Kaune 2019 galite pamatyti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA