Kaip praėjo rinkimai žinomiems žmonėms Kaune ir kitose savivaldybėse? | Kas vyksta Kaune

Kaip praėjo rinkimai žinomiems žmonėms Kaune ir kitose savivaldybėse?

BNS 2019/03/04 16:50
R. Tenio nuotr.

Į savivaldybių tarybas įvairiuose miestuose kandidatavo ne vienas žinomas žmogus, tačiau gerai sekėsi toli gražu ne visiems. Tiesa, Kaune į savivaldybės tarybą su dviem sąrašais kandidatavę garsūs kultūrininkai ir sportininkai iškovojo mandatus.

Į tarybą Vilniuje pavyko prasimušti mero Remigijaus Šimašiaus komiteto „Už Vilnių, kuriuo didžiuojamės“ nariui buvusiam krepšininkui Linui Kvedaravičiui, tačiau šis savivaldos politikoje naujokas nebus – L. Kvedaravičius praėjusioje kadencijoje dirbo Vilniaus vicemeru.

Su R. Šimašiaus sąrašu į tarybą taip pat pateko dainininkė Donalda Meiželytė ir televizijos prodiuseris Gediminas Jaunius, mažiau sėkmingi rinkimai buvo tame pačiame sąraše buvusiam Dakaro ralio dalyviui Baliui Bardauskui. Jis pagal pirmumo balsus savo komiteto sąraše liko 27-as.

Kitiems žinomiems žmonėms kalnų Vilniuje nuversti nepavyko – daug šurmulio sukėlęs visuomeninis rinkimų komitetas „Judėk, Vilniau“, kurio sąraše buvo penkiakovininkai Justinas Kinderis bei Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir kiti visuomenėje žinomi žmonės, surinko 0,88 proc. balsų bei negavo nė vieno mandato Vilniaus miesto savivaldybėje.

Sąrašą į rinkimus vedė krepšinio treneris Rūtenis Paulauskas, jame trečiuoju numeriu buvo įrašytas ir futbolo teisėjas, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto narys Paulius Malžinskas.

Į Vilniaus savivaldą prasimušti nepavyko ir dainininkui Jurgiui Didžiuliui bei aktoriui Gediminui Storpirščiui, kurių komitetas „Bendruomeniškas Vilnius“ surinko 2,39 proc. balsų. Į savivaldybę nepateko ir komitetas „Gedimino miestas“ – jo sąraše ketvirtuoju numeriu buvo reitinguotas aktorius Kostas Smoriginas.

Už Vilniaus savivaldybės tarybos borto liko ir televizijos prodiuseris Kristupas Krivickas bei jo žmona Jurgita Krivickienė, kandidatavę su Lietuvos centro partijos sąrašu.

Kaune į miesto savivaldybę prasimušė Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas baritonas Benjaminas Želvys, trenerė, gydytoja ir šokėja Jūratė Norvaišienė – visi jie į rinkimus ėjo su mero Visvaldo Matijošaičio komitetu „Vieningas Kaunas“. Tiek B. Želvys, tiek J. Norvaišienė Kauno savivaldoje nebus naujokai – abu jie savivaldybėje dirbo ir praėjusią kadenciją.

Naujoku Kauno savivaldybės taryboje taip pat nebus ir žinomas dirigentas Petras Bingelis, kuris buvo išrinktas su Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašu. Tačiau savo mandatą miesto taryboje prarado kitas konservatorius, buvęs krepšininkas Gediminas Budnikas – jį rinkėjai reitingavo 13 numeriu partijos sąraše.

Platesnę informaciją apie rinkimų rezultatus 2019 Kaune ir Kauno rajone rasite čia.

Klaipėdoje sportininkai liko už borto

Ypač gausus gerai žinomų sportininkų desantas šiais metais į rinkimus ėjo Klaipėdoje – sąrašuose buvo galima rasti tiek garsių krepšininkų, tiek futbolo žmonių, tačiau daugumai jų į savivaldybę patekti nepavyko.

Bene garsiausias jų – ilgametis Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas, 1999 metų „Eurolygos“ čempionas bei dukart olimpinis bronzos medalininkas Eurelijus Žukauskas, į rinkimus ėjęs su Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) vėliava. Iki tarybos nario mandato E. Žukauskui pritrūko minimaliai – partijos sąraše jį rinkėjai reitingavo 8 vietoje, o iš viso Klaipėdos taryboje LVŽS laimėjo 7 mandatus.

Su sąrašu „Už pokyčius Klaipėdoje“ į rinkimus ėjo olimpietis dviratininkas Tomas Vaitkus, tačiau tiek jam, tiek sąrašui iki mandatų miesto taryboje pritrūko daug – „Už pokyčius Klaipėdoje“ gavo 1,99 proc. balsų, pats T. Vaitkus susilaukė 160 pirmumo balsų.

Su Liberalų sąjūdžiu į Klaipėdos miesto tarybą patekti bandė ir 28 rungtynes Lietuvos futbolo rinktinėje sužaidęs saugas Kęstutis Ivaškevičius, buvęs futbolininkas, Klaipėdos apskrities futbolo federacijos prezidentas Rimantas Žvingilas, Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkas Andrius Bartkus, dalyvavęs su sąrašu „Mano Klaipėda“.

Su tuo pačiu sąrašu į rinkimus ėjo ir žinomas žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas, tačiau „Mano Klaipėdai“ gauti mandatų Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje nepavyko. Su Centro partija į rinkimus ėjo ir aktorius Sigutis Jačėnas, tačiau jis taip pat liko už Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos borto.

Šiauliuose ir Alytuje – krepšinio trenerių sėkmė

Šiauliuose į miesto tarybą prasimušė „Šiaulių“ krepšinio komandos treneris, 2003 metų Europos čempionas Antanas Sireika, į rinkimus ėjęs su dabartinio mero Artūro Visocko sąrašu „Dirbame miestui“.

Paskutiniu, 62 numeriu A. Visocko sąraše įrašytą A. Sireiką Šiaulių miesto rinkėjai kilstelėjo iki pat 3 vietos – krepšinio treneris iš viso sulaukė 3962 pirmumo balsų.

Tokios pat sėkmės Šiauliuose nesulaukė Liberalų sąjūdžio kandidatai, 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prizininkai irkluotojai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas – Liberalų sąjūdis mieste surinko 4,73 proc. balsų bei turi tenkintis tik 2 mandatais taryboje.

Į Šiaulių miesto tarybą prasimušti nepavyko ir grupės „Jonis“ nariui Pranciškui Trijoniui, kuris į rinkimus ėjo su Seimo nario Valerijaus Simuliko komitetu „Už Šiaulius“.

[susije_video kurie=””]

Be to, Šiauliuose miesto mero posto su Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos vėliava siekė seriale „Naisių vasara“ Pijaus vaidmenį atlikęs aktorius Aurimas Žvinys. Jis surinko 7,08 proc. balsų ir užėmė ketvirtąją vietą ir pirmuoju numeriu pateko į Šiaulių miesto tarybą.

Sėkmė Alytuje lydėjo aktyviai miesto politikos scenoje veikiančius krepšinio trenerius Tomą Pačėsą ir Valdemarą Chomičių. T. Pačėsas, kuris buvo antras visuomeninio rinkimų komiteto „Už Alytų“ sąraše, surinko 1468 pirmumo balsus bei pateko į Alytaus miesto savivaldybės tarybą.

Tuo metu V. Chomičius tapo vienu iš dviejų Lietuvos centro partijos atstovų miesto taryboje – V. Chomičiui pirmumo balsus skyrė 478 rinkėjai.

Visagino miesto taryboje – J. Šuklinas

Gimtajame Visagine sėkmė lydėjo Londono olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtoją, karjerą baigusį kanojininką Jevgenijų Šukliną, kuris į rinkimus vedė komitetą „Visaginas – tai mes“. J. Šuklinas rinkimuose surinko 822 pirmumo balsus bei savo komiteto sąraše buvo reitinguotas pirmojoje vietoje.

Jis taip pat dalyvavo ir Visagino mero rinkimuose bei per plauką nepateko į antrąjį turą – mero rinkimuose J. Šuklinas sulaukė 24,81 proc. dalyvavusių rinkėjų paramos, kai antrą vietą užėmusi Dalia Štraupaitė surinko 26,21 proc. balsų.

Daugiausiai rinkėjų simpatijų Visagine pirmajame ture sulaukė LVŽS kandidatas Erlandas Galaguz – jam savo balsus skyrė 27,52 proc. rinkėjų

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA