Pavasaris atvėrė įsisenėjusią problemą Vilijampolėje: „mums nusibodo matyti tokius vaizdus“ | Kas vyksta Kaune

Pavasaris atvėrė įsisenėjusią problemą Vilijampolėje: „mums nusibodo matyti tokius vaizdus“

Soc. tinklo „Facebook“ grupės „Vilijampolė“ nuotr.

Atėjęs pavasaris ir atšilimui besiruošianti gamta ne visada džiugina kauniečių akis. Taip nutiko ir šį kartą – Vilijampolės gyventojai pavasarėjant jau ne vienerius metus sako priversti į šalį nusukti žvilgsnį, kai vos nutirpus sniegui tenka išvysti nuo rudens užsilikusius nukritusių medžių lapų tuntus, kurių niekas nesugeba sutvarkyti.

„Mums nusibodo kasmet matyti tokius vaizdus savo kiemuose“, – piktinasi portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, atsiuntę vasario pradžioje fotografuotus, gyvenamą aplinką Demokratų gatvėje bjaurojančius vaizdus.

„Namo administratoriai, ypač iš valstybinio sektoriaus, jau senai nesivargina išvežti iš daugiabučių kiemų šių atliekų ir palieka tokius savo ūkinės veiklos kūrinius „grožėtis“ ne tik tų daugiabučių gyventojams, bet ir kitiems šio rajono gyventojams bei jų svečiams. Nors jau gyvename kitokiame pasaulyje, kuriame save jau prilyginame europietiškam mentalitetui ir kuris, atrodo, turėtų būti labiau orientuotas į viešųjų erdvių estetinį puoselėjimą, bet tikrovėje gaunasi, kad gyvename dar prastesnėmis aplinkos estetikos sąlygomis nei buvo sovietmečiu“, – įraše, pasidalytame socialinio tinklo „Facebook“ grupėje mintis dėstė kauniečiai.

Nukritę lapai Demokratų gatvėje / Soc. tinklo „Facebook“ grupės „Vilijampolė“ nuotr.

Apie situaciją Vilijampolėje iš portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistų išgirdęs Kauno miesto savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis teigė, jog Kauno miesto tvarkymo ir švaros taisyklės numato, kad asmenys tvarko ir palaiko švarą jiems įstatymų nustatyta tvarka priskirtose teritorijose patys arba sudaro sutartis su kitais asmenimis dėl tokių darbų atlikimo.

„Atsižvelgiant į tai, palaikyti švarą ir tvarką daugiabučių gyvenamųjų namų teritorijose privalo namus administruojančios įmonės, bendrijos arba patys gyventojai. Taisyklėse nustatytų reikalavimų laikymosi kontrolę užtikrina savivaldybė“, – pridūrė jis.

Praėjusių metų lapkritį portalui „Kas vyksta Kaune“ A. Pakalniškis sakė, kad esą neužtenka vien tik sugrėbti lapus, juos reikia ir išvežti. Sugrėbti lapai turi būti vežami į žaliųjų atliekų aikšteles, kur atliekami kompostavimo darbai. Žaliosios atliekos tai medžių ir krūmų genėjimo bei šienavimo atliekos, pjuvenos, drožlės, lapai, gėlės.

„Griežtai draudžiama žaliąsias atliekas mesti į komunalinių atliekų ar kitus tam nepritaikytus konteinerius, taip pat palikti maišus šalia gatvės. Pažeidus šias taisykles galima sulaukti baudos nuo 20 iki 140 eurų, o pakartotinai nusižengus – nuo 140 iki 600 eurų“, – tvirtino Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius.

Žaliųjų atliekų surinkimo aikštelės adresas – Nemajūnų g. 15A, Kaunas (Kauno RATC), tel.: 8 683 03786; darbo laikas: II-V 10-19 val.; VI 9-16 val.; VII, I – nedarbo dienos; pietų pertrauka 13-14 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA