Netikėta žinia – atsistatydina Kauno arkivyskupas | Kas vyksta Kaune

Netikėta žinia – atsistatydina Kauno arkivyskupas

BNS 2019/03/01 14:47
R. Tenio nuotr.

Popiežius Pranciškus priėmė Kauno arkivyskupo pareigas beveik ketverius metus ėjusio Liongino Virbalo atsistatydinimą, penktadienį pranešė Lietuvos vyskupų konferencija.

L. Virbalas pranešė, kad sprendimą lėmė sveikatos problemos.

„Iškylant sveikatos problemoms, o ypač matydamas vienuolinio pašaukimo prasmę ir reikšmę tikiuosi, kad taip galėsiu geriau tarnauti Dievui ir žmonėms“, – feisbuke rašo L. Virbalas.

Arkivyskupijos apaštaliniu administratoriumi popiežius paskyrė vyskupą Algirdą Jurevičių, iki šiol ėjusį Kauno arkivyskupijos vyskupo augziliaro pareigas.

L. Virbalas gimė 1961 metų liepos 6 dieną Biržuose. Jis dvejus metus studijavo Vilniaus inžineriniame statybos institute (šiuo metu Vilniaus Gedimino technikos universitetas).

1983 metais A. Virbalas stojo į Tarpdiecezinę Kauno kunigų seminariją, bet dėl sovietinės valdžios trukdymo seminarijos vadovybė jo negalėjo priimti. Daugiau kaip dvejus metus dirbo zakristijonu ir studijavo filosofiją bei teologiją pogrindinėje kunigų seminarijoje.

1986 metais L. Virbalas priimtas į kunigų seminariją, o 1989 metais įstojo į Jėzaus Draugiją. Naujokyną atliko tęsdamas studijas seminarijoje, nes tuo metu vienuolijos dar negalėjo veikti viešai.

1991 metais jis buvo įšventintas kunigu ir išvyko į Romą tolesnėms studijoms, 1994 metais gavo teologijos licenciato laipsnį. Studijų metais bendradarbiavo Vatikano radijuje.

2005 metais L. Virbalas apdovanotas Sausio 13-osios atminimo medaliu.

Jis buvo „Bažnyčios žinių“ redakcinės kolegijos, Vilniaus arkivyskupijos kunigų tarybos ir Visuotinės Lietuvių enciklopedijos mokslinės redakcinės tarybos narys.

2010–2013 metais L. Virbalas ėjo Popiežiškosios Rusų kolegijos Romoje rektoriaus pareigas.

2013 metų birželio 6 dieną popiežius paskyrė dvasininką Panevėžio vyskupu.

Kauno arkivyskupijos vadovu L. Virbalas paskirtas 2015 metų birželį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA