Kaune patvirtinta nauja vandens kaina, bet pokyčių dar teks palaukti | Kas vyksta Kaune

Kaune patvirtinta nauja vandens kaina, bet pokyčių dar teks palaukti

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) patvirtino mažesnes kauniečiams tiekiamo geriamojo vandens kainas. Jos mažėja 5 centais.

Vartotojams, kuriems vanduo apskaitomas bute, VKEKK suderino 1,24 euro už kub. m (be PVM) bazinę geriamojo vandens tiekimo kainą. Ji mažėja 5 centais.

Kauno savivaldybės administracijos vadovas Vilius Šiliauskas išskyrė vieną iš pagrindinių priežasčių, leidusių sumažinti vandens kainą: „2015 metais bendrovėje „Kauno vandenys“ dirbo 509 darbuotojai. Po veiklos optimizavimo šis skaičius sumažėjo iki 376. Dalis įmonės padalinių buvo sujungti ir šiuo metu dirba kur kas efektyviau. Be to, dar vienas reikšmingas dalykas buvo nereikalingo įmonei priklausančio turto pardavimas.“

Naujuosius vandens įkainius dar turės patvirtinti Kauno miesto taryba. Planuojama, jog naujos kainos įsigalios nuo gegužės 1 dienos.

Kaune pinga ne tik vanduo, bet ir šildymas. Lyginant su 2014 metais, pernai vidutinė šilumos kaina buvo 25 procentais mažesnė. Vidutinė metinė šilumos kaina Kaune, Kauno rajone ir Jurbarke 2018 metais siekė 4,99 ct/ kWh be PVM. Tuo tarpu 2014 metais – 6,69 ct/kWh.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA