Rusija Lietuvai perdavė vieną ieškomiausių nusikaltėlių: kūnai nerasti iki šiol | Kas vyksta Kaune

Rusija Lietuvai perdavė vieną ieškomiausių nusikaltėlių: kūnai nerasti iki šiol

BNS 2019/03/01 19:28
DELFI nuotr.

Šią savaitę Rusija Lietuvai perdavė vieną ieškomiausių nusikaltėlių – 44 metų Algirdą Geležių, nuteistą dėl dviejų žmonių nužudymo Lietuvoje. Buvęs Kalvarijos savivaldybės tarybos narys nuteistas už daugiau nei prieš dvidešimt metų įvykdytą žiaurų dviejų žmonių nužudymą.

A. Geležius buvo atvežtas netoli Kybartų, iš kur mūsų šalies pareigūnai jį pristatė į Kauno tardymo izoliatorių. Ketvirtadienį bėglys perkeltas į Vilniaus pataisos namus, kur atliks bausmę, pranešė naujienų portalas lrytas.lt.

A. Geležius Rusijoje, Karaliaučiaus srityje, buvo sulaikytas 2017 metų spalį. Po to ilgai spręsta, ar Rusijoje pabėgėlio statusą turintį asmenį išduoti Lietuvai.

Marijampolės apskrities policija A. Geležiaus ieškojo nuo 2012 metų pabaigos, kai jis buvo nuteistas dėl dviejų žmonių nužudymo. Buvęs liberaldemokratas, Kalvarijos savivaldybės tarybos narys slapstėsi nuo jam skirtos 14 metų laisvės atėmimo bausmės.

A. Geležius nuteistas už tai, kad 1994 metų pavasarį žiauriai nužudė du vyrus, kurie neva buvo apvogę jo brolį. Siekdamas susigrąžinti pagrobtus pinigus, jis kankino, o vėliau žiauriai nužudė to paties miestelio gyventojus – Raimondą Akelį ir Zenių Valinčių. Nužudytųjų kūnai iki šiol nerasti.

A. Geležiaus įgaliojimai savivaldybės taryboje buvo nutraukti 2006 metais. Tuometinė Liberalų demokratų partija (dabar partija „Tvarka ir teisingumas“) sustabdė A. Geležiaus ir kaip partijos Kalvarijos skyriaus pirmininko, ir kaip partijos nario įgaliojimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA