Pasirinkimo kryžkelė Kaune: į ateitį ar atgal į praeitį? | Kas vyksta Kaune

Pasirinkimo kryžkelė Kaune: į ateitį ar atgal į praeitį?

Organizatorių nuotr.

Kokį Kauną pamename prieš 6–10 metų? Pilką, apsnūdusį, stipriai apleistą ir nepasitikintį savimi. Kauniečiams atsakomybę už savo miestą patikėjus visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ komandai, nuo 2015 metų vidurio mieste atsirado pulsas ir gyvybė.

„Šiandien Kauno vardą visa Lietuva taria su pagarba. Kaunas yra ambicingas miestas, o per pastaruosius ketverius metus jame įvykę pokyčiai buvo tik apšilimas. Mes su komanda, kaip ir visi kauniečiai, norime, kad Kaunas taptų europietišku ir moderniu miestu. Šiandien stovime ant pasirinkimo slenksčio ir neturime teisės sustoti“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Gyventojai sekmadienį rinksis, kokia kryptimi Kaunas eis toliau / Organizatorių nuotr.

Pirmuosius kelerius metus Kauną buvo okupavę kelininkai ir statybininkai. Per šį laiką neatpažįstamai pasikeitė daugelis miesto gatvių, šaligatvių, sporto aikštynų, paveldinių pastatų fasadų ir parkų. Visi šie tvarkymosi darbai virto miesto kurso „Kaunas tvarkosi“ dalimi.

„Tvarkingos gatvės ir šaligatviai, sutvarkyti sporto aikštynai, atnaujinti pastatų fasadai yra būtina miesto higiena, nuo kurios privalėjome pradėti. Be šios higienos žmonėms mieste iškyla daug nepatogumų“, – aiškino Kauno tarybos narys, architektas prof. Jonas Audėjaitis.

Ilgainiui tvarkymosi etapą pakeitė augimo laikotarpis. Šiandien Kaunas yra sparčiausiai augantis Lietuvos miestas, virstantis puikia vieta gyventi, mokytis ir dirbti. Ar jis išlaikys tokį patį tempą, priklausys nuo kauniečių pasirinkimo šį savaitgalį.

„Šį sekmadienį kauniečiai apsispręs, kam patikėti atsakomybę už Kauną ateinantiems ketveriems metams. Todėl kiekvieno kauniečio garbės reikalas turėtų būti ateiti į rinkimus ir išreikšti savo nuomonę“, – akcentavo Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Mero ir miesto tarybos rinkimai vyks šį sekmadienį, kovo 3 dieną.

Politinė reklama apmokėta iš visuomeninio rinkimų komiteto „Vieningas Kaunas“ politinės kampanijos sąskaitos. Užsakymo nr. 2019/01/31-VK

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA