Ne vienerius metus su problema kovojantys kauniečiai neištvėrė: visi savi, bet reikalas „ne mano“ | Kas vyksta Kaune

Ne vienerius metus su problema kovojantys kauniečiai neištvėrė: visi savi, bet reikalas „ne mano“

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi Žaliakalnio gyventojai. Pasak jų, jau ne vienerius metus tenka kovoti su įsisenėjusia ir vis opesne tampančia problema – prastėjančios būklės smegduobe šalia verslo centro, tačiau „teisybės“ rasti taip ir nepavyksta.

„Turime didelę problemą – Jonavos gatvėje, prie 254 numeriu pažymėto pastato, vidiniame kiemelyje, nuo 2017 metų rudens atsivėrusi smegduobė. Visus šiuos metus ieškome „teisybės“, kad kas nors ją sutvarkytų, nes duobė tampa iššūkiu transporto priemonėms – jau ne vienas automobilis į ją įvažiavo. Kauno miesto savivaldybės ir bendrovės „Kauno vandenys“ atstovai sako, kad rūpintis minėta vieta jiems nepriklauso, o pastato teritorijos savininkų yra 30-mt. Atrodytų, visi savi, bet reikalas „ne mano“, – kritikos strėlių besikratantiems problemos verslininkams negaili „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Smegduobė Jonavos gatvėje vasarą / Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Pasak jų, baigiantis žiemai, atsivėrusi smegduobė tapo dar gilesne, atviresne ir, žinoma, pavojingesne. „Kaip „sugaudyti“ verslo centro savininkus, kad pasirūpintų gyvybei bei transporto priemonėms pavojingu dariniu?, – spėlioja gyventojai.

Bendrovės „Kauno vandenys“ atstovai portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, kad vadovaujantis ,,Kauno vandenų“ ir ,,Abonento“ pasirašyta sutartimi – nuotekų tinklą esantį vidiniame kieme, Jonavos g. 254, eksploatuoja ir remontuoja ,,Abonentas“. Tuo tarpu bendrovė ,,Kauno vandenys“ eksploatuoja magistralinius vandentiekio ir nuotekų tinklus, privačiose valdose ar kiemuose tokius tinklus prižiūri ir remontuoja savininkas, pridūrė jie.

Smegduobė Jonavos gatvėje šiuo metu / Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Šiuo atveju, bendrovė „Kauno vandenys“ perdavė informaciją apie problemą minėtai už remonto darbus atsakingai įmonei, ragindami sutvarkyti atsivėrusį židinį – gilėjančią smegduobę.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis priminė, jog pastatas Jonavos g. 254 turi suformuotą sklypą, o privataus sklypo problemas turi spręsti sklypo savininkai. „Tačiau palengvindami kiemų remonto naštą, prieš du metus startavome su nauja programa. 2017 metų pabaigoje patvirtinta Daugiabučių gyvenamųjų namų teritorijų tvarkymo programa – „Svajonių kiemas“, pagal kurią daugiabučių namų gyventojai, bendrijos, administratoriai galėjo teikti prašymus dėl dalinio žemės sklypo formavimo, techninio darbų projekto parengimo, tvarkymo darbų finansavimo“, – kalbėjo jis.

Anot A. Pakalniškio, paskelbus apie programą per 2 mėnesius vasario 6 d. – balandžio 6 d. buvo gauti 72 prašymai, iš kurių reikalavimus atitiko 58. „Gyventojai itin aktyviai domėjosi ir tebesidomi minėta programa, todėl praėjusių metų birželio 18 – liepos 16 d. buvo priimamos papildomos paraiškos ir pasirašytos 26 sutartys dėl tvarkymo darbų finansavimo“, – tikino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Iš viso 2018 metais gyventojai, daugiabučių namų bendrijos, administratoriai pasirašė 56 sutartis dėl paramos sklypo formavimui, 11 sutartis dėl paramos techninio projekto rengimui, 17 sutarčių dėl paramos tvarkymo darbams.

Daugiau informacijos apie programą „Svajonių kiemas“ rasite interneto svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA