Latvę iš Airijos įsikurti Lietuvoje suviliojo vertingas darbo pasiūlymas | Kas vyksta Kaune

Latvę iš Airijos įsikurti Lietuvoje suviliojo vertingas darbo pasiūlymas

Organizatorių nuotr.

Gyvenimas Airijoje latvei Jelenai Vasilenko buvo labai patogus, bet mintis persikraustyti gyventi į Lietuvą kirbėjo ilgą laiką. Juk Lietuva – jos mylimo vyro Arvydo gimtinė, be to, čia ir artimieji šalia, ir klimatas savas. Visgi sulaukus vertingo darbo pasiūlymo, visos J. Vasilenko dvejonės baigėsi – kartu su šeimyna latvė jau ruošiasi persikraustymui, ir Kaune sieks karjeros tarptautinėje bendrovėje „Hollister Lietuva“.

Airijoje įsikūrė neplanuotai

Pasakodama savo istoriją iš Rygos kilusi J. Vasilenko šypsosi – kai vos baigus studijas draugė pakvietė padirbėti Airijoje, planas buvo svečioje šalyje praleisti viso labo aštuonis mėnesius: užsidirbti, susitaupyti ir grįžti į Latviją. Tačiau Airija netruko pakerėti, ir dabar gyvenimo šioje šalyje moteris skaičiuoja jau 14-us metus.

„Atvykus į Dubliną man netruko pasisekti – gavau darbą kompanijoje, kuri gamina medicinai skirtus produktus. Ir pati Airija labai patiko: paliko įspūdį jų lengvas, paprastas požiūris į gyvenimą… Žmonės čia sveikinasi net keliskart per dieną, iškart perpratau, kad net vedžiojant šuniuką gali užsimegzti pokalbis su praeiviu. Jei tik kokia bėda ištinka, visi čia pasiruošę tuoj pat padėti“, – pasakoja J. Vasilenko.

Jelena Vasilenko / Organizatorių nuotr.

Įsimylėjo lietuvį

Be to, savo darbovietėje Jelena sutiko ir mylimąjį lietuvį Arvydą, su kuriuo dabar jau 12 metų gyvena šeimoje ir augina du vaikus – šešiametę dukrą Beatričę ir trejų metų sūnų Manfredą.

„Trumpai pagyvenęs Anglijoje Arvydas atvažiavo pas sesę į Dubliną – irgi turėjo tikslą užsidirbti, bet neužsibūti. Jis įsidarbino toje pačioje bendrovėje, kurioje dirbau ir aš. Mūsų simpatija vienas kitam užsimezgė nuo pirmų pažinties akimirkų, visa tai netruko peraugti į draugystę“, – pasakoja J. Vasilenko.

Anot pašnekovės, jos mylimasis – tikrų tikriausias Lietuvos patriotas, taigi ir jai meilė Lietuvai buvo tarytum „įskiepyta“. „Pavyzdžiui, vyras pasakė, kad jei neišmoksiu lietuvių kalbos, tai manęs neves! Išmokau, ir nuolat stengiuosi kuo daugiau praktikuotis. Savo namuose mes šnekame tik lietuviškai. Mūsų požiūriu, jei norime gyventi Lietuvoje, turiu mokėti kalbą“, – šypsosi Jelena.

O noras gyventi Lietuvoje moters mintyse kirbėjo ilgą laiką. „Tiesiog visada norėjome gyventi šalia mums artimų žmonių. Nors pati aš – iš Latvijos, gyvenant Lietuvoje aplankyti savo šeimą man taip pat bus žymiai lengviau: juk automobiliu iki Rygos – tik trys valandos kelios. Galėsime ir savaitgalį nuvažiuoti, ir per šventes… Pasiilgome savo draugų, savo klimato – šiltų vasarų ir gražių žiemų. Be to, yra ir kitų patrauklių dalykų. Pavyzdžiui, gerai išvystyta sveikatos apsaugos sistema, ypač vaikų atžvilgiu, didelis būrelių vaikams pasirinkimas, kiti užsiėmimai“, – vardija ji.

Suviliojo vertingas darbo pasiūlymas

Todėl gavusi vertingą pasiūlymą dirbti tarptautinėje medicininę įrangą kuriančioje ir gaminančioje bendrovėje „Hollister Lietuva“, J. Vasilenko visai nedvejojo. Nors pozicija, į kurią iš pradžių pretendavo, reiškė žemesnes nei tuomet moters eitas pareigas (savo darbovietėje ji tuomet buvo kokybės inžinierė), naujų galimybių, ir ypač – Lietuvoje, ji ilgai tikėjosi ir ieškojo, taigi iškart sutiko.

„Darbo Lietuvoje ieškoti ėmiausi būdama čia pat, Airijoje, ir „Hollister Lietuva“ pasiūlymas netruko patraukti akį – pasirodė labai viliojantis. Pasidomėjau šia bendrove ir likau sužavėta jos vykdoma veikla, radau daugybę gerų atsiliepimų… Atrankos procesas truko labai ilgai ir buvo išties sudėtingas, tačiau jį sėkmingai įveikiau ir darbo šioje bendrovėje sutartį pasirašiau 2018-ųjų rugpjūtį – praėjau eiti kokybės technikės pareigas ir siekti karjeros“, – džiaugiasi moteris.

Karjeros laiptais kilo akimirksniu

Savo darbą „Hollister Incorporated“ J. Vasilenko visų pirma pradėjo Airijoje – praktikavosi dirbdama Balinos miestelyje Mėjo grafystėje. Eidama Kokybės technikes pareigas, moteris kasdien testavo bendrovėje kuriamų ir gaminamų medicininės įrangos produktų kokybę. Darbas sekėsi taip puikiai, kad jos pastangos netruko būti pastebėtos ir įvertintos aplinkinių.

„Atlikdama savo darbą aš vis užsirašinėjau, kaip būtų galima patobulinti testavimo procedūras, ir savo pastebėjimais pasidalindavau su kokybės inžinieriumi. Kolegos pastebėjo mano sugebėjimus, įvertino turimą patirtį ir suskubo parekomenduoti kaip tinkamą prisiimti dar daugiau atsakomybės – pačiai tapti kokybės inžiniere“, – pasakoja J. Vasilenko.

Rekomendacijos buvo išgirstos ir J. Vasilenko netruko būti paaukštinta – gavo kokybės inžinierės pareigas Airijoje, tokias pat eis ir persikėlusi į Lietuvą.

Sutampa tikslai ir vertybės

Jelenos svajonė atsikraustyti į Lietuvą išsipildys netrukus – darbo vieta Kaune įsikūrusioje bendrovėje „Hollister Lietuva“ jai jau paruošta. Moteris tikina nekantraujanti, kada gi pradėsianti darbą – turi didelių lūkesčių ir tikslų.

„Tai, kad bendrovė Kaune yra visai nauja, o aš – viena pirmųjų darbuotojų, reiškia, kad savo patirtimi galėsiu reikšmingai prisidėti prie bendro įmonės tobulėjimo, be to, ir pati tobulėsiu, ir augsiu drauge su kompanija. Darbas „Hollister Lietuva“ teikia labai daug perspektyvų, nes šioje tarptautinėje bendrovėje įprasta sudaryti puikias sąlygas darbuotojams augti profesiškai. Pavyzdžiui, jei bendrovėje atsiranda nauja darbo vieta, „Hollister“ visų pirma ją užimti kviečia jau esamus darbuotojus – išbandyti save naujoje pozicijoje“, – pasakoja Jelena.

Moters teigimu, itin teisingos jai rodosi ir „Hollister Lietuva“ vyraujančios vertybės. „Man svarbu, kad įmonė, kurioje dirbu, orientuota į kliento poreikius, todėl visomis jėgomis siekiame klientams pasiūlyti tik aukščiausios kokybės produktus. Be to, šioje bendrovėje aš jaučiuosi laisvai – man patinka drąsiai kalbėti, dalintis savo nuomone. Taip pat čia labai vertinama asmeninė kiekvieno darbuotojo atsakomybė, nors drauge siekiame bendro rezultato, o vidinė organizacijos kultūra yra aukščiausios klasės“, – sako J. Vasilenko pridėdama, kad tokios vertybės sutampa su bendrovės vizija augti ir klestėti kaip pačių darbuotojų valdomai kompanijai, tuo pačiu kiekvienam darbuotojui tobulėjant asmeniškai.

Besiruošdama persikraustymui į Kauną J. Vasilenko tikina, kad gyvendama Lietuvoje tikisi jaustis ramiai ir patogiai, taip pat – aplankyti daug iki šiol dar neaplankytų šalies kampelių. Tuo tarpu darbe ji viliasi pasinaudoti visomis profesinėmis galimybėmis ir tobulėti drauge su „Hollister Lietuva“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA