Nufilmuota istorinė akimirka: nuo žemės atsiplėšė „auksinis“ tualetas | Kas vyksta Kaune

Nufilmuota istorinė akimirka: nuo žemės atsiplėšė „auksinis“ tualetas

Vaizdo įrašo stopkadras nuotr.

Trečiadienį senamiestyje stovintis konteinerinis „auksinis“ tualetas trečiadienį su krano pagalba atsiplėšė nuo žemės. Tokį sprendimą – iškraustyti brangų kadaise įsigytą pirkinį antradienį priėmė Kauno miesto savivaldybės taryba.

Anot miesto valdžios atstovų, statinys jau yra pasenęs, surūdijęs, dalis jo įrangos – sugedusi, o eksploatavimas, savivaldybės teigimu, keltų grėsmę.

Kaip anksčiau teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, bus atliktas turto vertinimas, paaiškės realesnė „auksinio“ tualeto vertė. Likutinė vertė, įvertinus nusidėvėjimą, yra daugiau kaip 15 tūkst. eurų, tačiau po turto vertinimo paaiškės ta realesnė rinkos kaina, už kurią bus bandoma parduoti aukcione.

Tualetas Senamiestyje, netoli Kauno pilies, pastatytas 2009 metais. „Auksiniu“ pramintas konteinerio tipo tualetas miesto biudžetui kainavo per pusę milijono litų (153 tūkst. eurų), o jo pirkimo aplinkybėmis susidomėjo teisėsauga. Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad šio objekto statyba buvo neteisėta.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA