Kauno korupcijos simbolis iškeliavo visiems laikams: jau veikia naujas tualetas | Kas vyksta Kaune

Kauno korupcijos simbolis iškeliavo visiems laikams: jau veikia naujas tualetas

R. Tenio nuotr.

Prieš 10 metų skandalingai pastatytas ir ilgainiui Kauno sąstingio simboliu tapęs „auksinis“ tualetas šį trečiadienį buvo nukeltas ir išvežtas į saugojimo aikštelę. Artimiausiu metu 153 tūkst. eurų kainavęs tualetas bus parduotas aukcione.

Kaip skelbiama Kauno miesto savivaldybės pranešime spaudai, saulėtą trečiadienio rytą jūrinį konteinerį iškėlė automobilinis kranas, už kelių minučių jis buvo saugiai nuleistas ant sunkvežimio priekabos.

[susije_video kurie=””]

Krovinys nuvežtas į bendrovės „Kauno švara“ saugojimo aikštelę, kur lauks naujųjų šeimininkų. Šių metų pradžioje netoliese atidarius naują viešąjį tualetą, „auksinis“ buvo užrakintas ir užkonservuotas.

„Daugeliui kauniečių „auksinis“ tualetas yra praeityje Kauną stabdžiusio sąstingio ir apsileidimo simbolis. Nors jis nebetinkamas naudoti, bandysime jį parduoti aukcione ir bent maža dalimi kompensuoti nuostolius, kurie Kaunui buvo padaryti tualeto pastatymo istorijos metu“, – teigė Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Šių metų pradžioje Kauno pilies prieigose (Jonavos g. 1) atidarytas naujas viešasis tualetas gerokai skiriasi nuo savo pirmtako. Miestui priklausančiame pastate įrengtame tualete erdvu, šiltai ir švaru.

Vyrams skirtoje erdvėje įrengtas pisuaras ir dvi kabinos, moterų tualete – penkios kabinos, dar viena kabina pritaikyta neįgaliesiems. Apsilankymas visą parą veikiančiame viešajame tualete kainuoja 0,29 Eur.

Naujo viešojo tualeto įrengimas, nurodoma pranešime, bendrovei „Kauno švara“ kainavo 59,4 tūkst. eurus – beveik trigubai pigiau nei miestui kainavo „auksinis“ tualetas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA