Šiame apsisukime vairuotojai nuolat rizikuoja, o situacija nesikeičia ne vienerius metus (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Šiame apsisukime vairuotojai nuolat rizikuoja, o situacija nesikeičia ne vienerius metus (papildyta)

Vaizdo įrašo stopkadras nuotr.

Magistralėje A1 esantis apsisukimas į kairę, vedantis link Užliedžių ir Giraitės Kauno rajone, ne vienerius metus laukia pokyčių. Maždaug prieš trejus metus nuskambėję planai, apimantys šią lokaciją ir žadantys eismo pakeitimus, kol kas, regis, menkai pajudėjo iš sąstingio taško. Tad vieta dar ir šiandien verčia vairuotojus rizikuoti ne tik transporto priemonių būkle, bet ir sveikata, stengiantis reikiamu metu saugiai prasibrauti pro milžiniškus automobilių srautus.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai apie eismo situaciją vietoje, kurioje yra minėtas apsisukimas, domėjosi Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovų. Pasak jų, praėjusiais 2018 metais, šioje kelio atkarpoje buvo registruotas 1 techninis eismo įvykis, kuomet spalio 25 d. apie 19:20 val. automobilis persirikiuodamas iš greitėjimo juostos, nedavė kelio pirmąją eismo juosta važiavusiam vilkikui. Sužeistų asmenų tąkart nebuvo.

2017 metais minėtoje kelio atkarpoje registruoti du eismo įvykiai, kurių metu taip pat nebuvo sužalotų asmenų.

Primename, kad apie planus magistralėje A1 vykdyti tam tikrus pakeitimus žiniasklaidoje kalbėta dar 2016-ųjų rudenį, užsimenant, kad apsisukimas, esantis 104,9 km., Kumpių kaime, Domeikavos seniūnijoje, yra nesaugus, nes keturių eismo juostų kelyje automobiliams leidžiant sukti į kairę, stabdomas transporto priemonių srautas. Todėl žadėta įrengti dviejų lygių sankryžą už dviejų kilometrų ir panaikinti šį posūkį. Tokiu atveju vairuotojai galėtų kur kas anksčiau pradėti važiuoti 130 km./val. greičiu.

Projektas, kuriame numatyta, kur turėtų atsirasti sankryža-viadukas / Karmėlava.eu nuotr.

Tuomet žadėta įvykdyti ir daugiau pakeitimų, tačiau ne visi jie įgyvendinti. Dėmesio sulaukė tik Kauno LEZ teritorijoje planuotas įrengti viadukas. Darbai ten pajudėję iš dalies – atsirado žiedinė sankryža, kuri ateityje turėtų jungtis su tiltu, vesiančiu per magistralę A6.

Papildyta vasario 28 d., 08:37 val.: Pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus patarėjo Sauliaus Jansono, šiuo metu yra parengtas Giraitės sankryžos sprendinys. Artimiausiu metu planuojama gauti statybos leidimą, o rangos darbų pirkimas numatytas 2019 metų trečiajame ketvirtyje.

„Vykdomo projekto darbų metu planuojama nutiesti jungiamuosius kelius, įrengti dvi žiedines sankryžas, pastatyti pėsčiųjų ir automobilių viadukus ties Giraitės kaimu, abejose kelio pusėse sumontuoti triukšmą slopinančias sieneles“, – sakė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA