Veiksmingi triukai, padedantys gauti tai, ko norite | Kas vyksta Kaune

Veiksmingi triukai, padedantys gauti tai, ko norite

delfi.lt 2019/02/25 09:54
Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Norint pasiekti savo tikslų reikia veikti subtiliai. Nesvarbu, ar siekiate naujos darbo pozicijos ar jums patinkančio žmogaus simpatijos.

Pateikiame jums kelis psichologinius triukus, kurie padės pasiekti tikslų.

Su prašymais į žmones verta kreiptis tada, kai jie pavargę. Pavyzdžiui, jei norite išsiderėti laisvadienį, į viršininko kabinetą pasibelskite dienos pabaigoje. Kuo greičiau žmonės norės susitarti jums rūpimais klausimais, tuo labiau galėsite tikėtis, kad gausite tai, ko norite.

Jei norite, kad jūsų duodamas patarimas nuskambėtų kuo rimčiau ir atrodytų vertas dėmesio, pasistenkite paminėti kokį nors jam neva pritariantį autoritetą. Galite pasakyti, kad panašiai pasielgti jums yra pasiūlęs tėvas arba senelis. Žmonės nesąmoningai tiki senolių išmintimi, todėl paminėjus tėvus jūsų žodžiai nuskambės daug įtikinamiau, rašoma portale „Bright Side“.

Kūno judesiai, įvairūs gestai ir mimikos tikrai turi įtakos psichologiniam nusiteikimui. Kūno kalbos ekspertas iš Švedijos Henrikas Fexeusas įsitikinęs, kad galima priversti save pajusti tam tikras emocijas. Tarkim, jei turite pasirodyti supykę, pamėginkite suraukti antakius, sukąsti dantis ir pabūkite taip bent 10 sekundžių. Netrukus pasijusite tikrai pikti.

Patarimas, kurį dabar sužinosite, gali pasirodyti banalus, tačiau nenumokite į jį ranka. Prieš vykdami į pokalbį dėl darbo, ypač didelį dėmesį skirkite savo išvaizdai. Moksliškai įrodyta, kad patraukliai atrodantys žmonės laikomi sumanesniais.

Jei mintyse nuolat skamba viena ir ta pati daina, pasistenkite prisiminti paskutines jos eilutes. Turėtų suveikti Zeigarnik efektas, kurį aprašiusi psichologė teigia, kad užbaigtas užduotis žmonės pamiršta daug greičiau nei įpusėtas.

Jei vartojate tokias frazes kaip „aš manau“ arba „man atrodo“, gali pasirodyti, kad jūsų požiūris nėra tvirtas. Todėl per derybas ir diskusijas, kai tenka ginti savo nuomonę, minėtų išsireiškimų derėtų vengti.

Pasimatymas ekstremaliomis sąlygomis – garantuotas romantiškų santykių startas. Jei norite padaryti neišdildomą įspūdį į akį kritusiam asmeniui, pasimatymui rinkitės tokią vietą, kurioje šis patirtų adrenalino pliūpsnį. Tiks kad ir amerikietiški kalneliai, pabėgimo kambarys arba siaubo filmas.

Norėdami suprasti kokią nors sudėtingą teoriją, pamėginkite išaiškinti ją kam nors kitam. Tikėtina, kad aiškindami patys suvoksite tai, ko anksčiau nesupratote.

Net ir tada, kai iš anksto žinote, ką pašnekovas nori pasakyti, jokiu būdu jo nepertraukite, užsimindami, kad tai jau girdėjote. Išklausykite pasakojimą iki galo. Taip padarysite geresnį įspūdį ir turėsite daugiau šansų patikti pašnekovui.

Siekti aukštų tikslų visada geriau palaipsniui, pradedant nuo mažų dalykų. Šią tiesą, matyt, žino kiekvienas. Tarkim, norėdami, kad bičiulis padarytų jums nemenką paslaugą, iš pradžių turėtumėte kreiptis tik šiokios tokios pagalbos. Vis dėlto tenka užsiminti ir apie atvirkštinį tokios taktikos efektą. Pavyzdžiui, jei norite pasiskolinti pinigų ir jums žūtbūt reikia 50 eurų, iš pradžių geriau prašyti 200. Nors paskolinti didokos sumos draugas gal ir nesutiks, išgirdęs mažesni skaičių jis pasijustų nepatogiai jums atsakydamas.
Galbūt prisimenate, kaip Tomas Sojeris dažė tvorą? Taigi: jei koks nors darbas atrodo nuobodus, tiesiog įsivaizduokite, kad darote kažką neįtikėtinai įdomaus. Geriausiu atveju taip bus daug paprasčiau ką nors įkalbėti atlikti tą darbą už jus.

Mėgdžiojimas kartais gali išties pasiteisinti. Tiktai neperlenkite lazdos. Ką nors mėgdžioti reikia taip, kad niekas nė neįtartų, kas vyksta. Kitaip jūsų elgesys tik erzins aplinkinius.
Jei kas nors jums dėkoja už padarytą paslaugą, nesakykite: „Nėra už ką dėkoti.“ Tokiu atveju geriau ištarti frazę „Draugai juk turi padėti vienas kitam.“ Jei kada nors pagalbos tektų kreiptis patiems, turėtumėte daugiau šansų jos sulaukti.

Kalbėdami pirmenybę teikite daiktavardžiams, o ne veiksmažodžiams. Ne vienu tyrimu įrodyta, kad daiktavardžiai, kitaip nei veiksmažodžiai, paverčia argumentus labiau įtikinamais. Tarkim, užuot sakę: „Argi nenorite išgelbėti bent kelių gyvūnų?“, geriau sakykite: „Argi nenorite tapti bent kelių gyvūnų gelbėtoju?“
Jei pastebėjote, kad jums nesiseka įsiminti žmonių, su kuriais susipažįstate, vardų, jiems prisistačius, atsakykite paminėdami vardą (pavyzdžiui, „Malonu susipažinti, Dariau.“) Taip darydami vardus įsiminsite daug geriau.

Rankos paspaudimas yra ypač galingas neverbalinės komunikacijos gestas, todėl šiukštu negalima jo nuvertinti. Šiaip jau išskiriamos trys pagrindinės rankos paspaudimui būdingos rankos padėtys. Ant viršaus uždėta ranka reiškia dominavimą, po apačia – polinkį nusileisti. O jeigu norite sukurti abiem pusėms palankią bendravimo atmosferą, turite pasistengti, kad jūsų ir asmens, su kuriuo sveikinatės, plaštakos būtų daugmaž vienodame lygmenyje, laikomos vertikaliai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA