Plačiau papasakojo apie savaitgalį Kaune organizuotas paieškas: dairėsi kolegos | Kas vyksta Kaune

Plačiau papasakojo apie savaitgalį Kaune organizuotas paieškas: dairėsi kolegos

Skaitytojo nuotr.

Šeštadienį vakare apie 20 Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus Inžinerijos bataliono profesinės karo tarnybos karių ne tarnybos metu, kartu su dingusiojo kario vyresniojo eilinio Deivido Petkaus artimaisiais, policija ir kinologais ieškojo tarnybos draugo. Buvo apeitos Nemuno pakrantės, visos aplink dirbančios viešojo maitinimo įstaigos, įmonės, klausinėta aplinkinių.

Kaip nurodoma Lietuvos kariuomenės pranešime, paieška šeštadienį baigta apie 23 val. ir pratęsta sekmadienį nuo ryto. Joje savanoriškai dalyvavo daugiau kaip 40 profesinės karo tarnybos karių iš Inžinerijos bataliono. Taip pat prisijungė keli buvę kario tarnybos draugai iš Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono, o popiet – ir apie 30 civilių žmonių grupė.

Bendrai buvo ieškoma Vilijampolės, Aleksoto pakrantėse, apleistuose namuose, griuvėsiuose. Pasak savanorišką paiešką savaitgalį koordinavusio Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono karininko leitenanto Jurgio Ulecko, išieškota maždaug 15 kilometrų tiek į vieną, tiek į kitą pusę nuo galimos dingimo vietos.

[susije_video kurie=””]

Vienas karys paieškai buvo pasiėmęs asmeninę valtį, su kuria dingusiojo ieškojo plaukdamas Nemunu, kiti keli kariai buvo pasiėmę asmeninius dronus, su kuriais žvalgė teritoriją.

Pranešime pažymima, kad ieškant D. Petkaus Nemuno pakrantėje buvo rastas kitas smarkiai sušalęs ir galimai neblaivus miegantis asmuo, kuris perduotas medikams. Paieška sekmadienį tęsta iki sutemų.

Dingusio kario ieškoma nuo savaitgalio. Lietuvos kariuomenė Policijos departamento prašymu sekmadienį paieškos vykdymui buvo skyrusi sraigtasparnį, tačiau, pakilus rūkui, paieška iš oro buvo nutraukta.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad 1993 m. gimęs D. Petkus be žinios dingo penktadienio vakarą. Rotušės aikštėje išlipęs iš „Taxify“ automobilio, vyras pasuko nežinoma kryptimi. Paskutinįkart jo telefono signalas užfiksuotas Raudondvario plente, netoli „Combo“ klubo.

Kariuomenės socialinio tinklo paskyroje paieškos skelbimu dalinasi tūkstančiai žmonių. Mačiusių Deividą, prašoma pranešti policijai bendruoju pagalbos numeriu 112 arba artimiesiems numeriais +370 644 14866, +370 685 29920.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA