Nubausta prekes agresyviai brukusi Kauno įmonė | Kas vyksta Kaune

Nubausta prekes agresyviai brukusi Kauno įmonė

BNS 2019/02/23 11:08
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Maisto papildų tiekėja „Natural Pharmaceuticals“ už agresyvią veiklą, brukant maisto papildus jų nenorintiems vartotojams, turi sumokėti 4 tūkst. eurų baudą, galutinai nutarė teismas. Kaune registruotai įmonei nepavyko užginčyti Vartotojų teisių apsaugos tarnybos sprendimo.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) šį mėnesį atmetė „Natural Pharmaceuticals“ skundą dėl Vartotojų teisių apsaugos tarnybos 2016 metų rugsėjį skirtos baudos, pranešė tarnyba.

Anot tarnybos, įmonės atstovai skambindavo vartotojams ir siūlydavo dalyvauti sveikatingumo programoje – nemokamai išbandyti maisto papildus, o vėliau, jų neperkant, atšaukti savo dalyvavimą.

Tačiau vartotojams bandant atsisakyti, bendrovė jų atsisakymo nepriėmė, siuntė savo prekes ir vėliau, pasitelkusi skolų išieškojimo bendrovę, reikalavo už jas susimokėti.

Teismo vertinimu, bendrovės veiksmai negali būti vertinami kitaip, kaip agresyvi komercinė veikla, todėl jos skundas atmestas.

2014-aisiais Konkurencijos taryba bendrovei skyrė 5,8 tūkst. eurų baudą dėl reklamos apie galimybę nemokamai įsigyti maisto papildą, tačiau vartotojai turėjo sumokėti 2,88 euro, kad padengtų įvairias išlaidas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA