Savanorių prospekte – nauja eismo tvarka: policija jau baudžia | Kas vyksta Kaune

Savanorių prospekte – nauja eismo tvarka: policija jau baudžia

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Savanorių prospektu važiuojančius vairuotojus pasitiko netikėtos eismo naujovės. Vienoje sankryžų uždraudus iš trečios juostos važiuoti tiesiai, neatidžius vairuotojus baudomis tuoj pat auklėjo policijos pareigūnai.

Kaip socialiniame tinkle dalijosi Paulius, pakeitimai įvesti ties pirmu šviesoforu Savanorių prospektu judant nuo „Hyper Maximos“ link Muravos sankryžos. Pagrindinės Kauno transporto arterijos ir Mituvos gatvės sankirtoje iš trečios juostos buvo galima važiuoti prospektu ir tiesiai, o nuo šiol leidžiama tik sukti kairėn.

„Kas vyksta Kaune“ žiniomis, kelio ženklai pastatyti kartu su naujais šviesoforais. Tiesa, ši įranga dar neįjungta, o eismą reguliuoja seni šviesoforai. Kaip matyti nuotraukose, konfliktuoja ir horizontalusis ženklinimas su kelio ženklais, nors tokiu atveju pagal Kelių eismo taisykles (KET) pirmenybė tenka pastariesiems.

Nauji ženklai Savanorių prospekto ir Mituvos gatvės sankryžoje / „Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Tuo metu pagal įpratimą važiuojančius vairuotojus praėjusį vakarą be gailesčio baudė pareigūnai – ne vienas kaunietis internetinėje diskusijoje dalijosi patekęs į karčią akistatą su policija.

Kai kurie nė kiek neslėpė tiesiog neatkreipę dėmesio į naują eismo tvarką, važiavę kaip įpratę ir dėl to pažeidę KET. Jie sulaukė priminimo, kad vairuotojo pareiga atidžiai stebėti ženklus ir iškilus prieštaravimams vadovautis būtent jais.

Kauniečiai virtualioje erdvėje užsimezgusioje diskusijoje suabejojo ir šių pakeitimų reikalingumu apskritai. Vairuotojų manymu, sankryžos pralaidumą tai sumažins be jokių teigiamų efektų.

„Dabar ten labai super. Trys juostos: iš vienos tik į kairę, pirmoj – kuolas ir duobė, kitaip sakant, uždaryta, tad tiesiai – viena. Laukiam pirmadienio piko“, – esama situacija nesižavėjo Egidijus.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog pagal LR administracinių nusižengimų kodekso 417 str. 1 d, kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų. Taip pat galima paminėti, kad pagal to paties straipsnio 4 dalį, vairuotojas, kirtęs sankryžą degant draudžiamam šviesoforo signalui, baudžiamas nuo 60 iki 90 eurų bauda.

Jeigu atlikdamas minėtus draudžiamus manevrus vairuotojas sukeltų pavojingą situaciją, pagal Administracinių nusižengimų 420 str. 1 d. jam grėstų bauda nuo 170 iki 230 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA