Gamtos fotografas išdrįso prabilti apie „meilę“ tarp gyvūnų | Kas vyksta Kaune

Gamtos fotografas išdrįso prabilti apie „meilę“ tarp gyvūnų

D. Beržinio nuotr.

Vasario 21-osios vakarą Vytauto Didžiojo universitete fotografas M. Čepulis dalinosi ne tik įspūdingomis nuotraukomis iš įvairių gamtos epizodų, bet ir savo biologijos žiniomis.

[galerija kiek=”20″]

Subūrė daugybę klausytojų

VDU akademinio jaunimo mokslinės organizacijos „Modusas“ prezidentė ir renginio iniciatorė, pradėdama renginį juokavo, jog auditorija nematė tiek daug žmonių jau ilgą laikotarpį. Ir išties, į susitikimą su ornitologu atkeliavo ne tik studentai, bet ir kiti įvairaus amžiaus žmonės.

M. Čepulis klausytojų laukė su prezentacija apie „meilę“, tačiau niekas neįtarė, iš kokios perspektyvos tinklaraštininkas ją pateiks. Pats M. Čepulis pripažino, jog tokia tema pakalbėti norėjo jau kurį laiką, tačiau nedrįso.

Auditorija buvo supažindinta su įvairiausių gyvūnų rūšių dauginimosi ypatumais, pradedant vienaląsčiais ir baigiant stambiausiais žinduoliais. Pasakojimo tėkmę lydėjo M. Čepulio darytos nuotraukos bei šmaikštūs pastebėjimai, kilę stebint gamtą, ne kartą sukėlę krizenimą ir net juoką klausytojų tarpe.

Paskaitos pabaigoje fotografas skatino diskusiją tikrosios meilės klausimu gyvūnų tarpe, pats pripažindamas, jog neturi tvirtos nuomonės ir atsakymo šia tema. Iškilus tankiam rankų miškui tarp susidomėjusių klausytojų buvo paliestos evoliucijos, ekologijos ir net politikos temos, kurios paskatino apmąstymus ir už auditorijos ribų.

Išeidami susirinkusieji turėjo progą gauti M. Čepulio parašą ant knygos bei padėkoti už jaukią ir smagią atmosferą renginio metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA