Kaunietis Š. Marčiulionis su „valstiečiais“ dalyvaus Europos Parlamento rinkimuose | Kas vyksta Kaune

Kaunietis Š. Marčiulionis su „valstiečiais“ dalyvaus Europos Parlamento rinkimuose

BNS 2019/02/22 17:20
DELFI nuotr.

Vienas garsiausių visų laikų Lietuvos krepšininkų Šarūnas Marčiulionis dalyvaus rinkimuose į Europos Parlamentą „valstiečių-žaliųjų“ partijos sąraše. Apie legendinio sportininko kandidatūrą penktadienį patvirtino Kauno rajone susirinkusi partijos taryba.

Iš Kauno kilęs Š. Marčiulionis į sąrašą įrašytas antruoju numeriu po europarlamentaro Bronio Ropės, žurnalistams penktadienį pranešė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Aš pats kreipiausi į Šarūną, nes mano įsitikinimu, tokių asmenybių įsijungimas į politiką yra labai naudingas Lietuvai“, – sakė „valstiečių“ lyderis. Pasak R. Karbauskio, Š. Marčiulionis siūlys Europos Parlamente įsteigti Jaunimo ir sporto komitetą.

Partijos nariu Š. Marčiulionis netapo ir, pasak R. Karbauskio, tokia sąlyga jam nekeliama. Pats Š. Marčiulionis tarybos posėdyje nedalyvavo, tačiau į „valstiečius“ kreipėsi laišku.

„Lietuvai atstovauti turi daugiau asmenų, kurių argumentai Europos Parlamente bus išgirsti. Stebiu, kaip didžioji dauguma politikų, kurie baigia savo kadenciją Europos Parlamente, buvo Europos pasiklydusio traukinio palydovai ir ginti šalies interesų, net ir turėdami visas galimybes, nemokėjo“, – rašoma jo laiške.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos taryba penktadienį patvirtino partijos kandidatų Europos Parlamento rinkimuose penketuką. Toliau jame – viešųjų ryšių specialistas Linas Kontrimas, verslininkė Laima Mogenienė ir patarėja Europos Parlamento žaliųjų frakcijoje dirbanti Karolina Štelmokaitė.

Pasak R. Karbauskio, tai, kaip dėliosis tolesnės vietos, turėtų paaiškėti baigus skaičiuoti reitingavimo rezultatus. Tarp politikų, pageidaujančių tapti partijos kandidatais į Europarlamentą – Seimo nariai Dainius Kepenis, Dainius Gaižauskas, Jonas Jarutis, Asta Kubilienė, Stasys Jakeliūnas, Rūta Miliūtė, Arvydas Nekrošius, Tomas Tomilinas ir kiti politikai.

Pats R. Karbauskis į Europarlamentą nekandidatuos. Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 26 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA