Fiksuoja kaunietis: rusams viskas galima | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kaunietis: rusams viskas galima

Skaitytojo nuotr.

Penktadienį popiet vieno prekybos centro aikštelėje „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas užfiksavo prabangų G klasės „Mercedes-Benz“. Jo vairuotojas tinkamai pastatyti visureigio, tiesa, nepasivargino.

Kitataučių parkavimo ypatumais vyras ir, ko gero, ne vienas praeivis ironiškai „gėrėjosi“ Pramonės prospekte esančios parduotuvės „Hyper Maxima“ automobilių stovėjimo aikštelėje.

Skaitytojo atsiųstose nuotraukose matyti anaiptol ne pirmo pigumo „Mercedes-Benz G63“ visureigis Rusijos Federacijos valstybiniais registracijos numeriais, „nutrenktas“ tiesiai ant horizontaliuoju ženklinimu pažymėto pėsčiųjų praėjimo.

Iš apdailos galima spręsti, kad tai – pastiprintas žinomo visureigio AMG variantas, kuriame sumontuotas turbininis 8 cilindrų variklis „spaudžia“ 400 kW. Visgi panašu, jog automobilio galia yra atvirkščiai proporcinga pagarbai kitiems eismo dalyviams.

Kaunietis tvirtino dažnai šioje parduotuvėje nesilankantis, tad negalėjo nurodyti, ar tokie pažeidimai čia sistemingi, tačiau strėlės Lietuvos kaimynams nepagailėjo: „Faktas, kad rusams viskas galima.“

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad būtent šioje aikštelėje šitaip automobiliai statomi ne pirmą kartą. Maždaug prieš metus rašyta apie panašiai šalia prekybos centro priparkuotą ne taip akį traukiantį „Chevrolet“.

„Maximos“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė tuomet priminė, kad pėsčiųjų perėjos ženklinimu žymima zona nėra skirta pasistatyti automobilį.

„Jei mūsų darbuotojai pastebi nedrausmingą vairuotoją, gali jam priminti apie automobilių stovėjimo aikštelės ženklinimą ir jo reikšmę“, – tvirtino E. Dapkienė, nors parduotuvės atstovų bendradarbiavimo su policijos pareigūnais politikos nedetalizavo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA