Ką apie kandidatų į Kauno merus charakterį sako jų apranga | Kas vyksta Kaune

Ką apie kandidatų į Kauno merus charakterį sako jų apranga

R. Tenio nuotr.

Politiko išvaizda, apranga, elgesys dažnai ne mažiau svarbūs nei išmintingos kalbos, o aprangos stilius gali pateikti ir įdomios informacijos apie politiko asmenybę. Pagrindinių kandidatų į Kauno mero postą aprangą portalui „Kas vyksta Kaune “ komentuoja stiliaus žinovas, kaunietis Gintautas Strolys.

Posakis „Sutinka pagal drabužį – palydi pagal protą“, daugeliui politikų sukelia rimtą galvos skausmą, kokį aprangos stilių pasirinkti, o jau pasiriktas drabužis stiliaus žinovams suteikia nemažai informacijos apie politiko asmenybę.

Antradienį Kaune vykusiuose kandidatų į merus debatuose susitiko šeši iš septynių pretendentų užimti mero postą, iš kurių dvi kandidatės – moterys. Visi kandidatai vyrai vilkėjo švarkus ir, išskyrus dabartinį merą V. Matijošaitį, ryšėjo kaklaraiščius. Dominuojanti kaklaraiščių spalva – ryški.

Kandidatės į merus R. Andriuškevičienės aprangą buvo sudėtinga pamatyti dėl jos atstovaujamos partijos pasirinkto agitacinio sprendimo renginių metu vilkėti ryškiai geltonomis kelininkų liemenėmis. Kalbėtojos išvaizdą akivaizdžiai bjaurojanti detalė su partijos logotipu gadino ne tik kandidatės estetinį įvaizdį, bet ir bendrą debatų stilistiką. Kandidatų debatų renginiui kita kandidatė moteris J. Šiugždinienė rinkosi baltą palaidinę, o vienintelė dominuojanti šviesi spalva ją išskyrė iš tamsesnių spalvų švarkais vilkėjusių vyrų.

„Politikai, nors, iš pirmo žvilgsnio, ir vienodi vis dėlto turi unikalius, jiems būdingus stilius“, – sako porą dešimtmečių lietuvių aprangos ypatybes analizuojantis įmonės „Šilko tekstilė“ vadovas G. Strolys. „Pradedant audiniu  ir baigiant visuma: apranga vis dar labai daug pasako apie žmogų“, – įsitikinęs G. Strolys, sutikęs pasidalinti savo mintimis apie pagrindinių kandidatų į Kauno merus aprangą bei susiesti ją su politikų asmenybėmis.

Visvaldas Matijošaitis: solidžiai žaismingas 

„Visvaldas Matijošaitis, kaip meras, rengiasi gana laisvai. Žiūrint labai abstrakčiai, miesto meras yra pagrindinis miesto „ūkvedys“, o tokioje pozicijoje jis turi jaustis laisvai. Potraukis laisvai aprangai ypač akivaizdus, kai V.Matijošaitis keliauja ar dalyvauja neformaliuose sutikimuose: tada jis nebevaržo savęs paltu ar kaklaraiščiu ir mieliau renkasi  laisvalaikio  aprangą.  Dar vienas aspektas, rodantis V.Matijošaičio laisvę, o kartu ir linksmą sielą yra spalvos. Pasitaikius progai jis nevengia ryškesnių derinių: languotų kostiumų, ryškių kelnių ar margų šalikų. Beje, margi šalikai labai pasiteisina nuotraukose, nes atkreipia dėmesį į veidą! Oficialesnėje aplinkoje gana dažnas V. Matijošaičio pasirinkimas – mėlynas kostiumas. Taip jis siekia ne tik išsiskirti iš juodos minios, bet ir pasąmoningai sukelti pasitikėjimo jausmą, nes mėlyna spalva sukuria būtent tokį įspūdį“.

V. Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

Simonas Kairys: liberaliai kūrybiškas

„Jis – tikras liberalas. Neskuba savęs įspausti į rėmus. Tai išduoda dažnai prasegta apykaklė ar švarkas, netradicinių spalvų marškiniai, spalvingas kaklaraištis ar vietoje jo – varlytė. S. Kairys mėgsta į švarko kišenę įsidėti ir margą nosinę, kuri rodo jo kūrybiškumą.  Nors politinėje aplinkoje jis gali pasirodyti kaip mažiau drausmingas, tartum nepaklūstantis struktūrai politikas, tačiau jo rinkėjams tokia apranga greičiausiai parodo, kad S. Kairys yra komunikabilus, mėgstantis bendrauti, tai reiškia – komandos žmogus. Na ir, žinoma, janatviškas. Bus įdomu stebėti, ar jo stilius keisis su laiku, ar išlaikys lengvai juntamą „draivą““.

S. Kairys / R. Tenio nuotr.

Jurgita Šiugždinienė: jaunatviškai elegantiška

„Ši politikė tikrai gali pasigirti išlavintu skoniu. Jos aprangos sprendimai – nemonotoniški ir jaunatviški, susiformavę, greičiausiai dirbant akademinėje bendruomenėje, kur daug jaunų žmonių. Taip pat šios kandidatės stiliuje galima pajausti ir tam tikrą tarptautinę patirtį, kuri galimai į moters stilių pridėjo subtilaus laisvumo ir demokratiškumo. Ji puikiai įvaldžiusi drabužius, kaip neverbalinę kalbą ir šauniai ja komunikuoja. Įvairiapusės, bet subtiliai suderintos detalės išduoda, kad šis žmogus turi daug spalvų. Drauge Jurgita savo apranga per daug neišsišoka: ji moka prisitaikyti, o tai reiškia – ir išklausyti auditoriją bei į ją įsigilinti“.

J. Šiugždinienė / R. Tenio nuotr.

Gintautas Černiausias: konservatyviai stabilus

„Pirmas įspūdis – darboholikas. Galima spėti, kad griežtai parinktas drabužis  jam taip pat padeda koncentruotis veiklai. Tokia apranga kelia profesinį pasitikėjimą: ji yra ne tik pagarbos, bet ir visiškos tvarkos sąmonėje atspindys. Vienintelis trūkumas rinkėjo akyse gali būti tai, kad žmonės tartum nemato kito, ne „darbinio“ politiko veido, kurį galėtų išduoti mažiau formalios aprangos detalės. Ir dar vienas niuansas: G. Černiauskas yra socialdemokratų atstovas, bet iš aprangos jis atrodo labiau, kaip konservatorius“.

G. Černiauskas / R. Tenio nuotr.

Daugiau informacijos apie rinkimus specialioje portalo „Kas vyksta Kaune“ rubrikoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA