Rūkoriams gyvenimas ir vėl brangs – didinami ir įvedami nauji akcizai | Kas vyksta Kaune

Rūkoriams gyvenimas ir vėl brangs – didinami ir įvedami nauji akcizai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad nuo kovo 1 d. pokyčiai palies tuos, kurie rūko. Ir visai nesvarbu, ar traukia elektroninės ar paprastos cigaretės dūmą, mat vieniems akcizai įvedami, kitiems jų tarifai didinami.

Nuo ateinančio mėnesio pirmos dienos elektroninių cigarečių skystis apmokestinamas akcizais, anksčiau jie nebuvo taikomi. Elektroninių cigarečių skysčiui bus taikomas 0,12 euro už mililitrą skysčio akcizų tarifas, informuojama išplatintame pranešime.

Taip pat keičiasi akcizų tarifai, taikomi cigaretėms, cigarams, cigarilėms, rūkomajam tabakui, kaitinamojo tabako produktams, taip pat etilo alkoholiui.

Cigaretėms taikomas akcizų tarifas didėja nuo 59 eurų iki 62,25 euro už 1 000 cigarečių, o kombinuotasis akcizų tarifas — nuo ne mažiau kaip 96 eurų iki ne mažiau kaip 102 eurų už 1 000 cigarečių.

Cigarams ir cigarilėms taikomas akcizų tarifas didėja nuo 37 iki 42 eurų už kilogramą produkto, o rūkomajam tabakui ir kaitinamojo tabako produktams — nuo 60,24 iki 68,6 euro už kilogramą produkto. Etilo alkoholiui taikomas akcizų tarifas didėja nuo 1 665,04 euro iki 1 832 eurų už gryno etilo alkoholio hektolitrą.

Daugiau informacijos apie pasikeitimus ir naujus akcizų tarifus rasite VMI svetainėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA