Etikos sargai svarstys Vilniaus, Kauno ir Druskininkų merų elgesį (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Etikos sargai svarstys Vilniaus, Kauno ir Druskininkų merų elgesį (papildyta)

BNS, VTEK inf. 2019/02/20 08:27
R. Tenio nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nagrinės Vilniaus, Kauno ir Druskininkų merų elgesį. Visvaldas Matijošaitis etikos sargų akiratin papuolė dėl Kauno savivaldybės tarybos sprendimo keisti draustinių planus.

Kaip skelbia BNS, klausimo dėl Kauno mero elgesio komisija imasi visuomeniniam transliuotojui LRT paviešinus, kad Kauno draustinių planų koregavimas galėjo būti susijęs su mero verslo interesais viename iš draustinių statyti prestižinius būstus.

V. Matijošaitis įtarimus neskaidria veikla vadino absurdiškomis prielaidomis ir teigė, kad draustinių planų koregavimas neturi nieko bendra su jo verslais.

Komisija trečiadienį taip pat turėtų priimti sprendimus, ar Vilniaus meras Remigijus Šimašius pažeidė įstatymą, kai savo feisbuko paskyroje talpino savivaldybės lėšomis sukurtus vaizdo reportažus. R. Šimašius argumentuoja, kad jo feisbuko paskyra nėra privati, o įstatymai įpareigoja jį atsiskaityti už darbus.

Taip pat tirtos aplinkybės, kai R. Šimašius savo privačių interesų deklaracijoje galbūt nenurodė galiojančių sandorių, nors informaciją apie pasiskolintas lėšas nurodė Valstybinei mokesčių inspekcijai teiktose metinėse šeimos turto deklaracijose. Gavęs VTEK laišką R. Šimašius papildė interesų deklaraciją informacija apie beveik 250 tūkst. eurų būsto paskolą.

Etikos sargai turėtų paskelbti ir ar interesų nesupainiojo Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, kai pernai spalį dalyvaudamas savivaldybės organizuotame renginyje dėvėjo savo vadovaujamo judėjimo „Už Druskininkus“ šaliką. Kaltinimus pažeidus įstatymą meras atmeta. Jis tvirtina, kad dėvėti partijos ar judėjimo atributą yra sena politinė tradicija pasaulyje.

Papildyta 13.52 val.

VTEK trečiadienio popietę patikslino, kad tyrimai bus pradėti dėl V. Matijošaičio ir tarybos nario Dainiaus Matijošaičio elgesio. Toks sprendimas priimtas išnagrinėjus žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją bei gautą pranešimą.

Buvo nurodyta, kad savivaldybės tarybos šių metų vasario 5 d. posėdyje minėtieji asmenys balsavo dėl Kauno miesto savivaldybės Nemuno ir Nevėžio santakos kraštovaizdžio draustinio specialiojo plano koregavimo bei Kauno miesto savivaldybės teritorijos bendrojo plano sudedamosios dalies – Kauno miesto Vičiūnų vandenvietės sanitarinių apsaugos zonų nustatymo specialiojo plano korektūros patvirtinimo.

Žiniasklaidoje taip pat buvo skelbiama informacija, esą vieno iš draustinių buferinėje zonoje bendrovė „Vici Investments“, kurios vienintelis akcininkas yra V. Matijošaitis, įsigijo žemės ir prieš savivaldybės tarybos posėdį užregistravo mažiausiai 15 sklypų.

Esą, minėtajame posėdyje taryba nusprendė mažinti ir Kauno Vičiūnų vandenvietę. Teigiama, kad šioje teritorijoje vienas iš V. Matijošaičio sūnų turi nekilnojamojo turto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA