Pašiurpino Laisvės alėją rekonstruojančių darbininkų elgesys: kirviu kapojo liepos šaknis | Kas vyksta Kaune

Pašiurpino Laisvės alėją rekonstruojančių darbininkų elgesys: kirviu kapojo liepos šaknis

E. Stanciko asmeninio archyvo nuotr.

Trečiadienio rytą pamatyti vaizdai, kuriais asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalijo Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovas Egidijus Stancikas, šokiravo daugelį kauniečių. Rekonstruojamoje Laisvės alėjos dalyje, darbininkas, atrodytų, be jokio gailesčio kirviu kapojo stūksančios liepos šaknis.

[galerija kiek=”4″]

„Kauno Laisvės alėjos remontas. Nežinau projekto sumos, bet renovuojama inovatyviai… kas duos atsakymą ir prisiims atsakomybę už tokią darbų kokybę?“, – retoriškai prie viešai pasidalyto vaizdo įrašo klausė Nacionalinio Kauno dramos teatro vadovas.

Žvelgiant pro Kauno dramos teatro langus nufilmuotoje medžiagoje aiškiai matoma, kai darbus atliekančios bendrovės „Autokausta“ atstovas kirviu talžo atviras liepos šaknis, o „pavargęs“ nuo įnirtingai atliktų veiksmų, stabteli užtraukti cigaretę.

„O pabaigę „darbus“ uždengė, kad šaknys „nenušaltų“. Gal visų medžių šaknys taip atrodo po tais juodais audeklais?“, – nufotografavęs toliau vykdytų darbų rezultatus, komentavo E. Stancikas.

Pastarieji negailestingi darbininkų veiksmai neliko nepastebėti ir kauniečių. Jie socialiniame tinkle sukėlė tikrų tikriausią nepasitenkinimo tokiu elgesiu kupinų komentarų audrą.

„Laukia, matyt, kad nuvirs dar. Tada paskelbs, kad pavojingos ir reikia pakeisti“, – spėliojo po įrašu socialiniame tinkle pasisakiusi Jurgita „Medžius „prižiūri“ medkirčiai…“ – pridūrė Nelė.

„Kodėl gamtos apsauga ar dar kokia žaliųjų organizacija nepakonsultuoja prieš darbus? Kodėl šitaip? Tai tada visai raukit ir naikinkit, nes taip tai tik iki pirmo vėjo ir viskas išgrius. Darbų vadovas irgi toks tik betonui maišyti. Pasidarbuotų jis privačioje valdoje žinodamas, kad bus bėdų ir atsakomybės uz kiekvieną krūmą, tai taip nedirbtų. O čia gi – valstybinis projektas, savivaldybė leido turbūt“, – kritikos negailėjo Inga.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai apie situaciją rekonstruojamoje Laisvės alėjos dalyje informavo ir miesto valdžios atstovus.

„Esame priblokšti tokio barbariško elgesio, kurio tikrai netoleruosime. Išsikvietėme darbus atliekančios bendrovės vadovą, su kuriuo turėjome labai rimtą pokalbį. Jis prisiėmė atsakomybę ir pažadėjo, kad tokie dalykai nepasikartos. Dėkojame pilietiškiems kauniečiams, kurie viską užfiksavo ir paviešino. Bet kokiu atveju už šį epizodą įmonei bus paskirta bauda“, – tikino Aplinkos apsaugos skyriaus Radeta Savickienė.

Už pažeistas medžio šaknis numatyta bauda pagal ATPK 78 str. 1 d. siekia nuo 57 iki 202 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA