Laisvės alėjos liepų „kankintojai“ sulaukė griežto savivaldybės sprendimo | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjos liepų „kankintojai“ sulaukė griežto savivaldybės sprendimo

BNS 2019/02/20 18:43
E. Stanciko asmeninio archyvo nuotr.

Laisvės alėjos Kaune rekonstrukciją vykdančiai bendrovei „Autokausta“ dėl pažeistų alėjos liepų savivaldybė žada skirti baudą.

Kaip BNS sakė Kauno miesto savivaldybės viešųjų ryšių skyriaus specialistas Arnoldas Bukelis, dėl baudos dydžio bus sprendžiama atlikus tyrimą, tuomet turėtų paaiškėti medžiams padarytos žalos dydis.

Trečiadienį socialiniuose tinkluose ėmė plisti vaizdo įrašas, kaip Laisvės alėjoje darbininkai kirviu kapoja liepos šaknis.

Pasak savivaldybės atstovų, „Autokaustos“ vadovybė prisiėmė atsakomybę už incidentą ir pažadėjo užtikrinti, kad tai nepasikartotų bei bendradarbiauti tiriant žalą.

„Kauno tiltai“ su „Autokausta“ vykdo 16,4 mln. eurų vertės Laisvės alėjos atkarpos nuo A. Mickevičiaus iki Vilniaus gatvės atnaujinimo darbus. Juos planuojama baigti 2020-ųjų pavasarį.

Savivaldybė yra skelbusi, kad liepos Laisvės alėjoje pradėtos sodinti dar 1851 metais.

Vasario pradžioje viena iš liepų rekonstruojamoje centrinės miesto pėsčiųjų alėjos atkarpoje nuvirto neatlaikiusi gausaus sniego. Savivaldybė tuomet skelbė, kad medis buvo smarkiai paveiktas puvinio.

Kauno savivaldybė anksčiau yra sulaukusi miestiečių pasipriešinimo, kai rekonstruojamose miesto gatvėse nusprendė iškirsti medžius. Savivaldybė teigė, kad ligotus medžius būtina pakeisti miesto sąlygoms geriau pritaikytais. Kritikai teigė, kad pjaunami medžiai yra visiškai sveiki.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA