Miestui pristatyti nauji autobusai: kauniečiai ne tik keliavo nemokamai, bet ir pramogavo | Kas vyksta Kaune

Miestui pristatyti nauji autobusai: kauniečiai ne tik keliavo nemokamai, bet ir pramogavo

R. Tenio nuotr.

Antradienį, prieš vidurdienį, gatvėse kauniečiai galėjo išvysti keturis naujus viešojo transporto autobusus. Per valandą įlipę į vieną iš jų ar suspėję nemokamai pasivažinėti visais keturiais, keleiviai galėjo ne tik keliauti, bet ir pramogauti. Susipažinę su naujove gyventojai jau neilgai trukus mieste išvys 25 „Temsa Avenue“ firmos autobusus, kurie pakeis tiek pat senųjų, pagamintų 2001-aisiais metais.

[galerija kiek=”20″]

Vasario 19 dieną nuo 11 iki 12 valandos miesto centre maršrutu: „Nemuno sala – Kauno pilis – Geležinkelio stotis – Kauno pilis“ kursavo keturi specialūs autobusai „Išbandyk pirmas“.

Juose kauniečių laukė keturios skirtingos pramogos. Keleiviai galėjo rinktis autobuse paklausyti poezijos ar pasigrožėti moderniu šokiu, išgirsti įdomias istorijas iš gidės lūpų ar išbandyti miesto viešosios bibliotekos siūlomas pramogas: virtualius realybės akinius ar spręsti galvosūkius.

„Naujieji „Temsa Avenue“ autobusai – žemagrindžiai, juose įdiegti „Euro 6“ varikliai – mažinantys oro taršą. Čia taip pat bus pilnai užtikrintas keleivių saugumas – veiks šešios vaizdo kameros. Keturios iš jų viduje bei dvi išorėje. Komfortą užtikrins ir oro kondicionieriai, vasarą garantuosiantys gaivią vėsą, o žiemą – malonią šilumą. Šie autobusai bus patogūs ir keleiviams su negalia“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė bendrovės „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Pasak jo, Turkijoje gaminti ir į Kauną atkeliavę autobusai šįkart yra įsigyjami pasinaudojant išperkamosios nuomos galimybe. Šios transporto priemonės bus išsinuomotos ir šešerius metus bandomos. Toks įsigijimas išperkamąja nuoma yra greitesnis nei pirkimo procesas, pridūrė pašnekovas.

„Tokių gamintojų paslaugomis savo įmonėje iki šiol nesinaudojome, todėl pirmiausiai naujuosius autobusus išbandysime. Įdomu, kaip jie važiuoja Kauno gatvėmis. Po šešerių metų tokių bandymų arba nusipirksime šias transporto priemones, o, jei šios nepatenkins lūkesčių – grąžinsime“, – kalbėjo M. Grigelis.

Paklaustas, kada minėtąjį naująjį viešąjį transportą gatvėse išvys kauniečiai ir galės juo pasinaudoti, bendrovės „Kauno autobusai“ atstovas užsiminė, jog tokia galimybė gyventojų lauks jau netruks, tačiau pirmiausiai esą reikia tinkamai pasirūpinti elektroninio bilieto sistemos, švieslenčių įdiegimu, tinkamu vairuotojų paruošimu ir kitais panašaus pobūdžio dalykais. Tikiuosi, kad kauniečiai bus patenkinti naujaisiais miesto autobusais“, – vylėsi jis.

12 metrų ilgio autobusuose „Temsa Avenue“ telpa 109 keleiviai, iš jų 29 gali sėdėti. Erdvūs autobusai net 3,2 metrų aukščio, tad važiuoti jais bus patogus net ir aukščiausiems keleiviams. Autobusas pritaikytas dirbti įvairiausiomis oro sąlygomis – nuo -35ºC iki +40ºC temperatūros sąlygomis.

Primename, kad praėjusių metų spalį pasirašytas rekordinis 29,4 mln. eurų vertės kontraktas, pagal kurį bus pagaminti ir į Kauną pristatyti 85 nauji „Solaris“ troleibusai. Iki metų pabaigos planuojame gauti visus 85. Jie pakeis visus senuosius „Škoda“ markės troleibusus. Tuo tarpu prasidėjusios 100 hibridinių autobusų pirkimo procedūros – dar vienas žingsnis iš pagrindų atnaujinant Kauno viešąjį transportą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA