Prezidento rinkimai pasipildė dar vienu kandidatu | Kas vyksta Kaune

Prezidento rinkimai pasipildė dar vienu kandidatu

Delfi.lt, BNS 2019/02/18 15:42
Delfi.lt nuotr.

Pirmadienį, paskutinę dieną, kai asmenys, norintys kandidatuoti į Prezidento postą, turi pateikti dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), joje pasirodė ir dar vienas politikas – Petras Gražulis.

P. Gražulis pateikė dokumentus kandidatuoti į Europos parlamentą, tačiau vėliau nukeliavo į kabinetą, kuriame laukiama norinčiųjų kandidatuoti į Prezidento postą – jis nusprendė kandidatuoti ir į prezidentus.

Jis sakė, kad jam negaila pinigų, kuriuos reikės paskirti rinkimams. Kandidatui reikia sumokėti 4,6 tūkst. eurų užstatą, kurio jis neatgaus, jei nesurinks bent 7 proc. balsų rinkimams.

„Ne, man negaila“, – sakė P. Gražulis.

Jis tikisi žmonių paramos rinkimuose.

„Tikiuosi žmonių paramos. Kodėl aš apsisprendžiau? Labai ilgai galvojau, daugelis žmonių (kaip ir kitiems galbūt) skambina, sako: „eik ir balsuok, nes kitaip neisime visai balsuoti“. Ir klausia: „iš ko tu atimsi balsus?“. Aš manau, kad ateis balsuoti tie, kurie nebūtų ėję balsuoti, ir balsuos už mane“, – kalbėjo P. Gražulis.

DELFI primena, kad šiandien didžiausia intriga – ar į Prezidento postą kandidatuos ir Visvaldas Matijošaitis. Intriga kilo po to, kai Kauno mero dienotvarkėje atsirado paslaptingas vizitas Vilniuje, pavadintas „dalykiniu susitikimu“.

Iki pirmadienio pietų VRK buvo gavusi vienuolikos kandidatų dokumentus, P. Gražulis – dvyliktas.

Anksčiau pirmadienį prezidento politinei kampanijai registravosi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos vadovas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

VRK pirmadienį baigia registruoti prezidento rinkimų politinės kampanijos dalyvius. Neužsiregistravusieji politinės kampanijos dalyviais negalės teikti pareiškinių dokumentų dėl kandidatavimo.

Politinės kampanijos dalyviais dalyvauti prezidento rinkimuose yra registruoti Seimo nariai Ingrida Šimonytė, Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis, premjeras Saulius Skvernelis, ekonomistas Gitanas Nausėda, europarlamentarai Petras Auštrevičius ir Valentinas Mazuronis, eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis, filosofas Arvydas Juozaitis, buvęs Ledo ritulio federacijos prezidentas Vitas Gudiškis, į Seimą anksčiau kandidatuoti bandę Alfonsas Butė ir Kazimieras Juraitis.

Parlamentarė Aušra Maldeikienė irgi registravosi politinei kampanijai, tačiau iš jos pasitraukė, taip pat politinės kampanijos dalyvio statusą prarado Raimonda Daunienė.

Įregistravus visi jie tapo pretendentais į kandidatus. Tik vėliau, kai pretendentai surinks po 20 tūkstančių parašų, jie bus registruojami kaip kandidatai.

Parašus VRK reikia pateikti iki kovo pabaigos, galutinis kandidatų sąrašas bus skelbiamas balandžio viduryje.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad 16 val. vyks tiesioginė transliacija iš Visvaldo Matijošaičio kabineto.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA